"ŠPANIJA JE NAMERNO IZGUBILA OD JAPANA": Bivši igrač Reala optužio furiju da je svesno htela da izbaci Nemce sa Mundijala

Tanjug

03. 12. 2022. u 15:11

BIVŠI fudbaler Reala i meksičke reprezentacije Ugo Sančez izjavio je da je Španija namerno izgubila od Japana (2:1) na Svetskom prvenstvu u Kataru da ne bi eventualno u četvrtfinalu Mundijala igrala protiv Brazila, prenose španski mediji.

ШПАНИЈА ЈЕ НАМЕРНО ИЗГУБИЛА ОД ЈАПАНА: Бивши играч Реала оптужио фурију да је свесно хтела да избаци Немце са Мундијала

FOTO: AP/Tanjug

Španija je ranije poražena od Japana 2:1 u meču trećeg kola grupe E na SP u Kataru.

Crvena furija tako je osvojila drugo mesto u grupi i u osmini finala igraće protiv Maroka. Japan je na veliko iznenađenje osvojio prvo mesto i igraće protiv Hrvatske.

- Nisam bio tamo, nisam u glavi selektora Španije Luisa Enrikea, ali on je sigurno razmišljao koja je formula da izbegne Brazil - rekao je Sančez i dodao:

- Puno je rizikovao, ali takav je bio ulog.

Sančez, koji je od 2007. do 2008. bio selektor Meksika, kaže da Enrike nikada neće priznati da je namerno pustio utakmicu.

- Nikada to neće da kaže. Mi treneri nikada nećemo da priznamo da smo pustili da nas pobede. Ovde se radilo o tome da je odlučio biram radije da izgubi - izjavio je Sančez.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)