SAD KREĆE ONO PRAVO: Počinje eliminaciona faza Mundijala, evo ko danas igra i gde možete da gledate utakmice (FOTO)

Novosti online

03. 12. 2022. u 11:25

UTAKMICAMA trećeg kola grupe G u petak veče je završena grupna faza Mundijala u Kataru, koji se nastavlja odmah u subotu mečevima osmine finala. Eliminacionu fazu otvaraju od 16 časova Holandija i SAD, a pobednik tog duela u četvrtfinalu će čekati boljeg iz duela Argentina - Australija koji je na programu od 20 časova.

САД КРЕЋЕ ОНО ПРАВО: Почиње елиминациона фаза Мундијала, ево ко данас игра и где можете да гледате утакмице (ФОТО)

Tanjug/AP

Srbiju, nažalost, nećemo gledati u nastavku SP, pošto su naši momci pretrpeli poraz od Švajcarske u odlučujućem meču za plasman.

Holandija je u grupi A opravdala ulogu favorita, osvojivši sedam bodova. Izabranici Luja van Gala ostvarili su pobede nad Katarom i Senegalom i odigrali nerešeno sa Ekvadorom.

Amerikanci su u grupi sa Engleskom, Velsom i Iranom osvojili drugo mesto, bez poraza i sa samo jednim primljenim golom.

Ove dve selekcije sastajale su se pet puta do sada, ali nikad u zvaničnim mečevima. Holandija je slavila četiri puta, ali je selekcija SAD pobedila u poslednjem okršaju, 2015. godine.

Nijedna od ove dve ekipe nije igrala na Mundijalu u Rusiji 2018, a na svojim poslednjim učešćima 2014. u Brazilu, Holandija je osvojila treće mesto a SAD su stigle do osmine finala gde ih je zaustavila Belgija.

Argentina i Australija se takođe nikad nisu sastajale u završnicama mundijala ali jesu u baražu za plasman na SP 1994. u SAD, kada su gaučosi ukupnim rezultatom 2:1 (1:1 i 1:0) otišli na poslednji Mundijal Dijega Maradone.

Igrali su jednom i na FIFA Kupu konfederacija kada je Argentina slavila 4:2. imaju gaučosi još tri pobede u prijateljskim utakmicama, a jedini trijumf "kenguri" su ostvarili 1988. na turniru povodom dvestogodišnjice od evropskog naseljavanja Australije.

Argentina je posle očajnog starta i poraza od Saudijske Arabije, u naredna dva meča savladala Meksiko i poljsku i zauzela prevo mesto u grupi C. Australija je u odlučujućem meču grupe D iznenadila Dansku koja je na kraju ostala poslednja u grupi jer je Tunis savladao Francusku.

Argentina je u Rusiji 2018. zaustavljena u ovoj fazi takmičenja od potonjeg šampiona Francuske, dok se Austrlaija nije ni plasirala u drugu fazu.

RASPORED OSMINE FINALA:

Subota (3.12.)

16:00 Holandija – SAD
20:00 Argentina – Australija

Nedelja (4.12.)

16:00 Francuska – Poljska
20:00 Engleska – Senegal

Ponedeljak (5.12.)

16:00 Japan – Hrvatska
20:00 Brazil – Južna Koreja

Utorak (6.12.)

16:00 Maroko – Španija
20:00 Portugal – Švajcarska

Sve utakmice eliminacione faze prenosiće, kao i one u grupnoj fai, Radio-televizija Srbije i TV Arena sport.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)