OD EUFORIJE DO AMBISA: Srbija ispala sa Svetskog prvenstva u fudbalu, Švajcarska opet kobna po "orlove"!

Novosti online

02. 12. 2022. u 21:59 >> 22:00

FUDBALSKA reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala Mundijala u Kataru. Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022 moglo je da bude istorijsko za "orlove", koji se nikada, od samostalnosti, nisu plasirali u nokaut fazu - imali su rezultatsku prednost u 3. kolu G grupe, ali je Švajcarska pobedila sa 3:2. Usled takvog epiloga, izabranici Dragana Stojkovića Piksija će, kao poslednja u grupi, krenuti kući, a Švajcarska će za plasman u četvrtfinale šampionata planete igrati protiv Portugala.

ОД ЕУФОРИЈЕ ДО АМБИСА: Србија испала са Светског првенства у фудбалу, Швајцарска опет кобна по орлове!

FOTO: Tanjug/AP

Srbija i Švajcarska su u svoj drugi uzastopni mundijalski megdan ušli sa istim ambicijama, ali različitim planovima kako da ih ostvare. "Sajdžijama" je odgovarao i remi, "orlovima" samo trijumf, ali nije ekipa Murata Jakina rešila da kampuje pred svojim golom već, ako je moguće, odmah da povede i uzdrma suparnika.

I, umalo je to uspela u prvih 20 sekundi, kada je zatečenu odbranu i gol koji je čuvao spasao Vanja Milinković Savić, odbranivši šut Emboloa sa šest metara, i Džake sa desetak više. Pokazali su tada Švajcarci "zube", a naročito nakon najbolje prilike Srbije u uvodnom delu meča - kada je stativu pogodio Andrija Živković, a lopta se potom, srećno po rivala, odbila od Mitrovića pravo u golmana.

Naime, u 21. minutu ispali su naši iz igre na desnoj strani, švajcarski levi bek Rodrigez je centrirao, Pavlović odbio na kratko loptu i odmah ustao sa tla. Nažalost, lopta je stigla pravo do "sajdžija" - Sou ju je primiro, po sredini gola, na oko 14 metara, i odložio desno od sebe Šaćiriju, a ovaj šutirao (čini se pravo) u našeg golmana, no lopta na svom putu prošla kroz noge Pavloviću, zakačila ga malo i dovoljno promenila putanju da prevari Vanju Milinkovića Savića.

Mnoge ekipe kojima bi trebala pobeda, a da usred svoje incijative prime gol, pale bi duhom, ali ne "orlovi". Samo šest minuta kasnije su izjednačili.

Sjajno je tada centirao Dušan Tadić sa levog krila, u brzoj polu-kontri "orlova" posle osvojene lopte na centru, a u punom trku Aleksandar Mitrović, krećući se dijagonalno po šesnaestercu u levu stanu, glavom na fantastičan način "prosledio" loptu u dalji ugao gola Švajcarske.

Na tome Piksijevi izabranici nisu stali. U 36. minutu još jedna greška Švajcarske na sredini terena, tada Šaćirija, skupo ih je koštala: kapiten Tadić je krenuo blago iskosa sa leve strane, stuštio se ka sredini, a onda lukavo zbunio odbranu rivala i dodao Vlahoviću koji je, trčeći u levo, levicom postigao svoj deseti reprezentativni gol.

Tih 2:1 bio je rezultat koji vodi Srbiju dalje, ali nije bio rezultat kojim je okončano prvo poluvreme. U 45. minutu Sou je kaznio pad suparničke koncentracije kada je iz kaznenog prostora dodao loptu na desno krilo Vidmeru, a ovaj idealno, po zemlji, iza leđa zatečene odbrane Srbije proigrao Brila Embola. On je drugi put na Mundijalu postigao pogodak, sada za izjednačenje.

Nedugo posle velikog predaha, radovali su se švajcarski navijači ponovo, i to u 49. minutu posle sjajne akcije njihovih ljubimaca. Dugačko je bilo uodno dodavanje, s leve na desnu stranu, a Pavloviću je pobegao Embolo i otišao na krilo. Odložio je loptu Šaćiriju, ovaj centrirao s pomenute desne strane, ka bližoj stativi. Vargas je baš tu, i to petom "u letu", odigrao iza sebe za Frojlera, a ovaj sa 7, 8 metara, matirao Vanju Milinkovića Savića, za drugi rezultatski preokret na meču.

Probao je tada Stojković da osveži ekipu, uveo Jovića umesto Vlahovića, a "iza" napadača Gudelja pa Maksimovića umesto Veljkovića i, tada "sveže opomenutog" Sergeja Milinkovića Savića, no najveće uzbuđenje neposredno posle vođstva Švajcarske nije bio neki novi gol Srbije, već nedosuđeni penal za nju. Mitrović je povučen od Šera za vrat, da je pao istog časa bio bi to sigurno jedanaesterac, ali je probao da napravi još korak, pa kada je video da mu lopta odlazi, tek tada se sručio na teren. Argentinski sudija Rapaljini je samo odmahnuo rukom, ni VAR se nije oglasio, ali jeste najveći provokator iz švajcarske ekipe, Granit Džaka.

Uradio je ono što se ne radi, pa su brojni srpski rezervisti hteli da utrče na teren sa klupe, ali su ih kolege iz suparničkog tabora smirili, kao i članovi stručnog štaba. 

Prva incidentna situacija sa Džakom i Srbima na meču u Kataru / FOTO: Tanjug/AP

Na sreću, samo je opomenut rezervni golman Rajković, a meč nastavljen. No, kako je vreme odmicalo, šta god da su "orlovi" pokušavali da urade - nailazilo bi na adekvatan odgovor suparnika. Ni promena formacije Srbije, ni novi igrači, a ušli su i Đuričić i Radonjić, nije bilo dovoljno da se stvari preokrenu.

Zato je nervoza porasla, pa su se umalo potukli prvo Milenković sa Džakom, potom i naš golman "VMS", pa i Mitrović, u sudijskoj nadoknadi vremena. Važnije od toga je da je meč završen kako je završen, što za posledicu ima pakovanje kofera i putovanje reprezentacije naše zemlje - u našu zemlju, jer će u nokaut fazi igrati neki drugi timovi.

KRAJ! Srbija - Švajcarska 2:3, Kamerun - Brazil 1:0

90' - Radnjoić šutira u 100. minutu, lopta odlazi pored gola.

90' - Gube živce mnogi na terenu. Džaka provocira, kreće na njega Milenković, pa potom golman Milinković Savić, nedugo zatim i Mitrović. Zakarija glavom hoće da udari nekog... Haos. I samo žuti kartoni za Džaku i Milenkovića.

90' - Propao je još jedan napad Srbije. Švajcarski golman ispucava loptu. Na sve ovo - Kamerun je poveo protiv Brazila...

90' - Švajcarska publika povicima "Ole!" pozdravlja svako dodavanje svojih ljubimaca. Još pet i po minuta do kraja.

90' - Igraće se još sedam minuta.

86' - Pokušavaju naši da probiju odbranu Švajcarske, koja se brani sa svih 11 igrača unutar svojih 35 metara. I ne čudi, ima rezultat koji je vodi dalje. Čak joj i nerešeno odgovara.

85' - Sede i ćute skoro svi srpski navijači. Malo je vremena do kraja ostalo, kao da su digli ruke. Ali, nije još sve izgubljeno. Jeste, potrebno je veliko čudo, ali... ko u čuda ne veruje - kako da ih ostvari?

83' - Vargas je sa žutim kartonom dugo obavljao dobar posao. Izlazi sada iz igre. Fasnaht ga menja.

82' - Žuti karton i za Aleksandra Mitrovića. Posle toga Akanđi šutira iz slobodnjaka, pogađa spoljnu ivicu mreže, a deo švajcarske publike na stadionu koji je daleko i ne vidi da je u pitanju promašena meta - slavi.

80' - Gudelj pravi faul na 20 metara od gola Srbije. Žuti karton i dobra šansa za "sajdžije".

Posle haosa na terenu, žuti karton za Rajkovića na meču Srbija - Švajcarska / FOTO: Tanjug/AP

79' - Raskrvarilo se lice Filipa Đuričića, arkada mu je pukla u skok-duelu. Nema opomene za Švajcarce...

78' - Pomenuti tandem ulazi. Izlaze Živković i Tadić, koji je kapitensku traku dao Mitroviću.

77' - Ne ide, pa ne ide. Piksi sprema nove dve izmene. Radonjić i Đuričić će na teren. Radonjić zbog ekstremne brzine, Đuričić zbog iskustva i umeća.

73' - Imaju veći posed "orlovi" u ovim trenucima. Traže bar neku pukotinu u odbrani rivala. Dvaput su ih našli na ovom meču, ali zbog tri primljena gola - gube. A samo ih pobeda vodi u osminu finala.

71' - Živković centrira, Mitrović pokušava, ali... lopta je bila previsoka. Još 20 minuta + sudijska nadoknada vremena da Srbija preokrene i pobedom ode dalje.

70' - Nervira se, kao i svi navijači "orlova", i naš košarkaški reprezentativac, Bogdan Bogdanović, čiji klupski kolega Klint Kapela (Švajcarac) ima daleko više razloga za zadovoljstvo.

69' - Malo će biti defanzivniji Švajcarci u nastavku meča. Sou i Šaćari izlaze, Fernandez i Zakarija ih menjaju.

68' - Izlazi Sergej Milinković Savić, malopre javno opomenut. Menja ga Nemanja Maksimović, junak Srbije iz finala omladinskog prvenstva sveta protiv Brazila.

67' - Nekoliko srpskih fudbalera je htelo da utrči na teren, golman Rajković je dobio žuti karton. Prilaze "orlovima" neki švajcarski igrači, smiruju ih. Izgleda da je došlo do neke provokacije, dok su naši tražili da VAR utvrdi da li je penal. A ne oglašava se VAR, igra se, nekim čudom, nastavlja...

66' - Šer je povukao Mitrovića za vrat, probao pola koraka da napravi srpski golgeter, pa tek onda pao. Vljda je zato Argnetinac postupio kao Feliks Brih 2018. Bune se naši fudbaleri, nešto je dobacio Džaka, izgleda. 

65' - Pada Mitrović u kaznenom prostoru Švajcarske, argentinski sudija kaže nema penala!

63' - Kostić je solidno centirao s leve strane, a golman Kobel hvata loptu u petercu,. Nisko je išla, a tik iza čuvara mreže Švajcarske je bio Mitrović.

63' - Snimak gola: NE, NE, NE, OVO NAM NIJE TREBALO: Švajcarska je ovako preokrenula protiv Srbije (VIDEO)

60' - Jović stiže do lopte na desnoj strani napada Srbije, centira baš visoko, ali proigrava Tadića koji je oprobao šut sa 15 metara, iskosa s leve strane, no neprecizno: lopta je otišla daleko iznad gola Švajcarske.

58' - Prilika za Srbiju. Kostić je izvrsno centirao posle dodavanja Tadića s levoog krila, lopta pada u kazneni peterac rivala, ali nikog od naših nije bilo u njenoj blizini. Kakva šteta...

57' - Auh! Embolo je propustio priliku sa četiri metra, prebacio je loptu preko gola Srbije. Izgleda (po TV snimku) da bi gol bio poništen da ga je dao, jer je delovalo kao da je bio u malom, ali primetnom ofsajdu.

55' - Odmah "gužva" u kaznenom prostoru Švajcarske, ali su se spasili za sada rivali Srbije, izbacivši loptu u aut. Nedugo zatim, Pavlović je u borbi za loptu faulirao Emboloa, na suparničkoj polovin iterena i dobio žuti karton. Prestrogo, zaista, bila je to borba za loptu.

Detalj sa meča Srbija - Švajcarska / FOTO: Tanjug/AP

55' - Veljković izlazi, menja ga Gudelj. Luka Jović menja Dušana Vlahovića i debituje na ovom Mundijalu.

54' - Džaka je faulirao Tadića na oko 40 metara od gola Švajcarske. Bez žutog kartona. Dve izmene.

53' - Pokušavaju naši fudbaleri da brzo, preskakanjem igre u kojoj ima više dodavanja veznog reda, proigraju napadače. Za sada ne uspevaju.

50' - Pogledajte kako su "orlovi" ispustili prednost:

NIJE SRBIJA DUGO IZDRŽALA: Ovako je Švajcarska izjednačila

49' - Kakav gol je dala Švajcarska... Dugačko je bilo uodno dodavanje, s leva na desnu stranu, a Pavloviću je pobegao Embolo i otišao na desno krilo. Odložio je loptu Šaćiriju, ovaj centrirao s pomenute desne strane, ka bližoj stativi. Vargas je baš tu, i to petom "u letu", odigrao iza sebe za Frjolera, a ovaj sa 7, 8 metara, matirao Vanju Milinkovića Savića. Lep gol, nema šta. Nažalost, suparnici "orlova" su ga dali.

48' - Frojler, vodi Švajcarska 2:3

47' - Prvi žuti karton za srpske fudbalere. Opomenut je Sergej Milinković Savić. Sa razlogom, za delić sekunde je zakasnio sa klizećim i udario rivala po cepanici.

47' - Nije bilo izmena u pauzi između dva poluvremena.

46' - Počela je druga polovina ove utakmice. Idemo, "orlovi"!

Kraj poluvremena. I to kakvog! Prvo kolosalne šanse za Švajcarsku, pa stativa za Srbiju, pa vođstvo Švajcarske, pa dva pogotka Srbije i onda izjednačenje. Šta li nas tek čeka... Šta vi mislite da će biti?

Anketa

Posle 2:2 na poluvremenu, na kraju će biti - šta?

45' - Posle centaršuta Tadića, Mitrović je ne baš dobro šutirao, ali je lopta pogodila u lakat jednog defanzivca Švajcarske. Ruka mu je bila uz telo, u prirodnom položaju, penala nema.

45' - Igra se tri minuta sudijske nadoknade vremena.

45' - Sou je iz kaznenog prostora dodao loptu na desno krilo Vidmeru, a ovaj idealno, po zemlji, iza leđa zatečene odbrane Srbije proigrao Brila Embola, koji je drugi put na Mundijalu postigao pogodak, sada za izjednačenje.

44' - Embolo daje gol, 2:2, izjednačila je Švajcarska koju taj rezultat vodi dalje.

44' - Tadić u polu-kontri dodaje Kostiću, koji pokušava da proigra Vlahovića, ali Akanđi u poslednji čas sprečava da to postane asistencija. 

Ne propustite:

OVO NAM JE TREBALO! Srbija fantastičnim golom Mitrovića izjednačila protiv Švajcarske (VIDEO)

OVO JE PRAVA SRBIJA! Dušan Vlahović je majstorijom doneo vođstvo "orlovima" (VIDEO)

40' - Malo je splasnuo intenzitet igre u završnici poluvremena, kada bi se gledalo po šansama. Ali, borbenost ne manjka ni jednima, ni drugima.

39' - Nervira se Granit Džaka, nešto mu nije po volji, pa se žali sudiji. Nezadovoljan ga i napušta.

38' - Sa tribina se čuje pesma srpskih navijača, "Marš na Drinu", ali u opasnom napadu je bila Švajcarska. Pavlović je fantastično uklizao "u šut" rivala sa ivice kaznenog prostora i spasao muka golmana Vanju Milinkovića Savića.

36' - Greška Šaćirija na sredini terena, Tadić je krenuo blago iskosa sa leve strane, stuštio se ka sredini, a onda lukavo, fantastično, zbunio odbranu rivala i dodao Vlahoviću koji je, trčeći u levo, levicom postigao svoj deseti reprezentativni gol - 2:1! Rezultat koji vodi Srbiju dalje.

35' - Vlahooović! GOL! Srbija vodi sa 2:1!

34' - Drugi žuti karton na meču, i ovoga puta za Švajcarce. Sada je opomenut Vargas, jer je oborio Živkovića.

33' - Novi dobar napad Srbije, samo je prejako bila upućena lopta za Mitrovića.

32' - Srbija, kada dođe u posed lopte posle prekida, posle samo 12 sekundi je uvodi u igru. Švajcarci posle 16. Logično, njima nerešeno odgovara.

30' - Auh! Šaćiri je opet bio u velikoj šansi, ostao sam toliko da su Veljković i Pavlović bili po 7-8 metara od njega. A šutirao je sa 15-ak metara, tik pored gola Srbije...

29' - Švajcarci su se bunili, smatrajući da je početak akcije "orlova" za gol bio posle faula na sredini terena. Vraćan je snimak, nije bilo prekršaja. 

27' - Sjajno je centirao Dušan Tadić sa levog krila, u brzoj polu-kontri "orlova", a u punom trku Aleksandar Mitrović, krećući se s desne u levu stranu kaznenog prostora, dijagonalno po šesnaestercu, glavom na fantastičan način "prosledio" loptu u gol Švajcarske.

26' - GOOOL! Mitrović 1:1!

24' - ŠOK U DOHI: Švajcarska je ovako povela protiv Srbije

23' - Sou se probio po levoj strani napada "sajdžija", pada u duelu sa Lukićem (u čije noge je ubacio svoju) i tražio penal, ali od toga, naravno, nema ništa.

21' - Ispali su naši iz igre na desnoj strani, švajcarski levi bek Rodrigez je centrirao, Pavlović odbio na kratko loptu i odmah ustao sa tla. Nažalost, lopta je stigla pravo do rivala - Sou ju je primiro, po sredini gola, na oko 14 metara, i odložio desno od sebe Šaćiriju, a ovaj šutirao (čini se pravo) u našeg golmana, no lopta na svom putu prošla kroz noge Pavloviću, zakačila ga malo i dovoljno promenila putanju da prevari Vanju Miliknovića Savića.

20' - Gol! Švajcarska vodi sa 1:0! Šaćiri je strelac. Slavi sa raširenim rukama i pokazivanjem na broj na svojim leđima

19' - ĐOKOVIĆ IZAZVAO ZEMLjOTRES PRED MEČ "ORLOVA": Srbija igra protiv Švajcarske, a evo šta je poručio

18' - Embolo je krenuo ka golu Srbije, a na oko 35 metara od mete sjajno ga je zaustavio Sergej Milinković Savić. Odlična intervencija. Nažalost, rival je nedugo zatim uzeo loptu Srbiji, ali je pogrešio u dodavanju vrlo brzo

Džaka na meču Srbija - Švajcarska u Kataru / FOTO: Tanjug/AP

17' - Naši nisu ugrozili gol rivala izkornera, ali su odmah osvojili loptu.

16' - Odbranili su se Švajcaraci. Za kratko. Novi korner za Srbiju... 

15' - Opasni Vargas se iznova probio po levom krilu, ali je Sergej Milinković Savić presekao njegovo dodavanje, dodao Mitroviću, ovaj Kostiću, a naše levo krilo iznudilo žuti karton Vidmera. Slobodan udarac, "skraćeni korner" kako to fudbaleri vole da kažu.

14' - Iznenadno je Vargas ostao sam na levom krilu švajcarskog napada, probio se do gol-aut linije, vratio loptu unazad, ali posle šuta sa ivice kaznenog prostora, lopta je naišla na srpski bedem i odbila se. Iznenadna akcija Švajcaraca...

13' - Potpuno kontrolišu igru "orlovi" sada. Milenković je nadmudrio rivala iznudio gol-aut, posle kratkotrajne akcije "sajdžija".

11' - Neverovatno! Stativa koju je pogodio Živković udarcem s desne strane, sa oko 22 metara, a onda lopta pogađa našeg napadača, Mitrovića, i odbija se pravo u golmana Švajcarske!

9' - Novi napad Srbije po llevom krilu, Tadić prolazi pored dvojice, bori se izuzutno, lopta je išla po gol-aut-liniji, ali je Frojler uspeo da iznudi gol-aut posle velikog angažovanja i njega i kapitena Srbije.

8' - Sou i Šaćiri su probali da nadmudre odbranu "orlova", ali je prejako dodavanje to onemogućilo. Opet Srbije u posedu i opet pokušava sa leve strane. Vlahović je probao da, okružen rivalima, proigra Sergeja Milinkovića Savića koji se ubacio po "Kostićevoj" putanji, po levom krilu, no - neprecizno je to bilo dodavanje, pod pritiskom.

7' - Švajcarci sada polako organizuju napad, i to sporo iznoseći loptu sa sopstvene polovine. Ali, skoro puna dva minuta je drže... sve dok centaršut ka Embolou golman Srbije nije uhvatio.

5' - Auh, prva šansa za Srbiju! Nikola Milenković je glavom zahvatio loptu sa sedam metara, a "žabicu" je poslao metar od mete!

5'- U nastavku pomenute akcije Srbija je izborila korner s leve strane. Izvešće ga Dušan Tadić.

4' - Prvi duži napad "orlova", lopta je stigla do Živkovića, koji je vratio levo od sebe, pa je ona stigla levo do Kostića, a onda je usledio centaršut: Akanđi je izbacio loptu ispred Mistrovića. I dalje napad naših.

3' - Proba da se organizuje napad kroz sredinu, od našeg golmana do Mitrovića, na kraju je dovela do toga da je loptu uzeo golman Švajcarske. Ali, njegov levi bek je loptu potom ispucao našoj odbrani.

2' - Prvi pokušaj da se proigra Kostić, rival izbacuje loptu u aut, opet pripada Srbiji.

Detalj sa meča Srbija - Švajcarska / FOTO: Tanjug/AP

2' - Džaka je šutira sa ruba kaznenog prostora, a posle odbitka i jedne dobrog odigravanjnja "sajdžija", Embolo je sa šest metara probao iz "prve" da matira našeg golmana, ali ne samo da je "VMS" zaustavio taj udarac, već i Džakin koji je usledio sa 15 metara. Kakav početak... 

Detalj sa meča Srbija - Švajcarska / FOTO: Tanjug/AP

1' - Auh! Dve odbrane Vanje Milinkovića Savića u prvih 20 sekundi!

1' - Počeo je meč! Reprezentacija Švajcarske je krenula sa centra.

19.59 - Sudija (a već smo vam javili koga je FIFA, na čuđenje mnogih u našoj zemlji, odabrala da sudi Srbija - Švajcarska) je bacio novčić. Takmaci su odbarali loptu odnosno stranu... Uskoro počinje utakmica!

19.57 - Nešto više je naših nego švajcarskih navijača. I ne samo da ih je više, nego su tako fantastično bučni, da će "orlovi" imati sjajnu podršku u ovom duelu. 

19.56 - SRAMOTNA PROVOKACIJA ALBANACA: Organizatori nemo gledaju šiptarsku propagandu u Kataru

19.55 - MOMCI, SAMO SE BORITE ZA NAŠU SRBIJU: Predsednik Vučić pružio punu podršku Orlovima (VIDEO)

19.54 - "Bože pravde". Srbi na tribinama pevaju na sav glas, Vlahović i Lukić dok žmure, Pavlović i Milenković grme "u stroju". Peva zdušno i "klupa" naše nacionalne selekcije. Divna scena. Divna...

19.54 - Prijateljski razgovor dva selektora, Dragana Stojkovića i Murata Jakina, dok njihovi izabranici izlaze na igralište gde će dočekati intoniranje himni.

19.51 - Dok su igrači otišli do tunela da zajedno izađu na teren, organizator je pustio sa zvučnika baš pesmu koju navijači Srbije pevaju Aleksandru Mitroviću. Više hiljada Srba  je, kao jedan, pevalo "Mitro's on fire". Nestvarna scena...

19.50 - Zagrevanje se privelo kraju. Ovako su tokom njega izgledali "orlovi":

19.42 - Na stadionu je sve više naših navijača. Očekuje se da će ih biti oko 4.000.

19.38 - "Ubeđen sam da ćemo odigrati odličnu utakmicu i na najbolji način nastaviti s ofanzivnim nastupima, koji su nas i krasili tokom prethodnih godinu i po dana. Uživaćemo tokom svih 90 minuta i nadam se da ćemo biti bolji, što je najvažnije za nas", istakao je za RTS član stručnog štaba "orlova", Ljubinko Drulović, pred početak utakmice.

19.35 - Možda naši fudbaleri nisu zablistali protiv Brazila, niti pobedili Kamerun, ali imaju sasvim dobar učinak protiv Evropljana u poslednje vreme: od prethodnih 16 utakmica protiv reprezentacija sa "starog kontinenta", Srbija je samo jednu izgubila, a ostvarila 11 pobeda i četiri remija. 

19.31 - Pola sata pred utakmicu može se konstatovati da velika većina čitalaca "Novosti" veruje u trijumf "orlova". Čak 72% vas u anketi je glasalo za opciju "Pobediće Srbija!", 12% da će biti nerešeno, a preostalih 16% da će "orlovi" izgubiti.

Anketa

Kakav rezultat očekujete večeras?

19.10 - Večeras se od 20 časova igra meč koji može da bude izuzetno važan i za Srbiju. U pitanju je utakmica Brazil - Kamerun, koju takođe možete uživo da pratite na portalu "Novosti".

18.57 - A ispred stadiona...

 

18.55 - Što se Švajcarske tiče, ona će nastupiti u formaciji 4-2-3-1. Kobel će, na golu, ispred sebe imati kvartet u sastavu Vidmar, Akanđi, Šar, Rodrigez, dva zadnja vezna su Frojler i Džaka, za ofanzivni deo akcija najviše će brinuti trio Šaćiri, Sou i Vargas, a najistureniji je Embolo, rođeni Kamerunac koji je Kamerunu dao gol za jedinu pobedu Švajcarske u dosadašnjem toku šampionata.

18.45 - Analiza odabrane postave i formacije reprezentacije Srbije

Dragan Stojković Piksi / FOTO: Tanjug/AP

U defanzivi nema promena u odnosu na prethodne mečeve. Vanja Milinković Savić je možda najsvetlija tačka u obe minule utakmice i njegova pozicija na golu je daleko od bilo kog znaka pitanja. Ni trojica centralnih defanzivaca se nisu promenila, i pored povrede povrede dvojice na utakmici sa Kamerunom. Nikola Milenković je opet u poslednjem triju, dok su se Miloš Veljković i Strahinja Pavlović u dovoljnoj meri oporavili da zauzmu mesto u prvih 11. 

Uz desnu aut-liniju sprintaće Andrija Živković, dvostruki asistent protiv Kameruna. Na levom boku biće oporavljeni Filip Kostić, koji se nada da će biti bolji nego protiv Kameruna, kada nije bio u punoj formi, pa su i izostale one njegove sjajne asistencije, ali ako zaigra kako ume, Švajcarci će imati izuzetno težak posao da ga zaustave.

Sergej Milinković-Savić će se povući jednu liniju iza i dejstvovaće iz srca terena. Piksi je odustao od ideje da uz njega bude nešto defanzivniji Nemanja Gudelj, već je šansu dobio ofanzivniji Saša Lukić. Mesto „desetke“ je bilo i ostalo rezervisano za Dušana Tadića

A u špicu, konačno od početka, udarni tandem "orlova": Aleksandar Mitrović – Dušan Vlahović. Obojica uzdrmani povredama, ali na terenu od prvog minuta. 

Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović - FOTO: Printskrin/FK Partizan/Tviter

18.40 - Za Švajcarsku igraju Kobel, Vidmar, Akanđi, Šar, Rodrigez, Frojler,  Džaka, Šaćiri, Sou, Vargas, Embolo

18.38 - Poznati su i sastavi!

Startna postava Srbije za meč sa Švajcarskom je: V. Milinković Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, S. Milinković Savić, Lukić, Kostić – Tadić – Vlahović, Mitrović.

18.15 - LUDNICA! Šamar za Portugal, Južna Koreja plače od sreće a Urugvaj od tuge, Gana gledala reprizu - "orlovi" znaju šta ih čeka ako prođu!

17.46 - MA, SAMO DA VIDI POBEDU PROTIV DžAKE I ŠAĆIRIJA: Podigao kredit da bi bodrio Srbiju baš protiv Švajcarske!

Granit Džaka i Džeran Šaćiri na meču protiv Srbije na Svetskom prvenstvu 2018 / Foto: EPA

17.41 - Nije vest sa ovog Mundijala, ali ima veze sa srpskim fudbalom: "NOVOSTI" SAZNAJU: Robert Prosinečki se vraća u Srbiju, legenda Zvezde pregovara oko posla!

17.25 - LUDNICA ISPRED HOTELA "ORLOVA": Srpski navijači pred meč sa Švajcarskom raspametili i Mitra! (VIDEO)

 

17.15 - ALBANCI GLEDAJU U NEVERICI: Srpski navijači došli pred hotel da isprate reprezentaciju Srbije na meč sa Švajcarskom i uradili ovo (VIDEO)

17.05 - Ovo ne treba smetnuti s uma. Nikako... FER-PLEJ MOŽE BITI PRESUDAN: Srbiji možda pobeda od 2:0 ne bude dovoljna za prolaz u osminu finala

17.00 - Toliko o "fudbalu u fokusu"... ŠIPTARSKE PROVOKACIJE: Zastave Albanije na ulicama Dohe pred utakmicu Srbija - Švajcarska (VIDEO)

16.55 - Neko menja ploču? ŠVAJCARCI PRED MEČ SA SRBIJOM: Fudbal bi trebalo da bude u fokusu

16.50 - "AJMO PENAL ZA SRBIJU, PA DA POČNEMO": Bivši reprezentativac poslao poruku Fifi pred meč Srbija i Švajcarska

16.45 - LOŠE VESTI IZ TABORA SRBIJE: Piksi mora da menja u poslednji čas?!

16.38 - NISU DžAKA I ŠAĆIRI NAJGORI... Jedan "Švajcarac" ima istetoviran simbol armije Bosne i Hercegovine (FOTO)

 

16.28 - TURBULENTNA NOĆ ŠVAJCARACA: Ne znaju šta ih je snašlo pred Srbiju

16.27 - "RADE BOGDANOVIĆ JE TITAN": Neverovatna priča o fudbalskom analitičaru koji je uzdrmao Srbiju

 

16.26 - "ŠVAJCARSKA NAM JE POKLON OD BOGA" Bivši golman reprezentacije Vladimir Stojković optimista pred meč odluke

16.25 - BRAVO! Švajcarci oduševljeni potezom FIFA pred meč sa Srbijom

16.23 - Ako ne bude iznenađenja... PIKSI PRELOMIO: Ovo je sastav Srbije za meč sa Švajcarskom

Ovo se čekalo. Megdan "na sve ili ništa", u kome reprezentacija Srbije igra protiv direktnog rivala za prolazak u nokaut fazu šampionata planete.

Ovaj meč bi bio odlučujući i da da su "orlovi", posle Brazila, pobedili u drugom kolu. Pa opet, iako su Srbija i Kamerun odigrali 3:3 i to u dramatičnoj utakmici, i jedni i drugi mogu da prođu dalje. Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija svakao moraju da pobede Švajcarsku da bi se uopšte pričalo o njihovom učešću u osmini finala, ali i Kamerun bi tamo mogao, pod uslovom da napravi senzaciju i pobedi Brazil. Potom bi na scenu stupili neki "sitni detalji", a zapravo od ključne važnosti, o čemu možete više da se informišete u tekstu o kalkulacijama pred utakmice Srbija - Švajcarska i Brazil - Kamerun u grupi G Svetskog prevenstva.

Obe utakmice danas možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu. A tek će vas čekati tokom ovog i narednih dana. Zato ostanite uz "Novosti". Nismo bez razloga sa vama već 70. godinu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (62)