STATISTIKA MU DOŠLA GLAVE! Turski komentator spomenuo jedno ime u prenosu i momentalno dobio otkaz!

Novosti online

02. 12. 2022. u 15:09 >> 16:16

SVETSKO prvenstvo u fudbalu globalno je najatraktivniji događaj, ne samo u svetu sporta i ne samo u nacijama koje su se plasirale. Tako je i ove godine, a u Turskoj, koja je 2002. osvojila treće mesto dok se ove godine nije ni plasirala, desio se bizaran i gotovo neverovatan slučaj - komenator je dobio otkaz nakon prenosa utakmice između Kanade i Maroka!

СТАТИСТИКА МУ ДОШЛА ГЛАВЕ! Турски коментатор споменуо једно име у преносу и моментално добио отказ!

FOTO: EPA

Novinar Turske radio-relevizije Alper Bakircigil dobio je otkaz zato što je, govoreći o statističkim podacima o najbržim golovima svetskih prvenstava, istakao da rekord u ovoj kategoriji drži bivši reprezentativac Turske Hakan Šukur.

On je baš na tom Mundijalu 2002. godine i to u meču za treće mesto postigao gol protiv Južne Koreje nakon samo 11 sekundi igre.

Šukur danas živi u SAD gde radi kao taksista nakon što je pobegao iz Turske zbog neslaganja s predsednikom države Redžepom Erdoganom.

Predsednik ga optužuje za terorizam i traži njegovo izručenje iz SAD. Na Erdoganovu inicijativu, FS Turske je izbrisao Šukura iz istorije turskog fudbala.

Problemi za Šukura nastali su, kako on sam tvrdi, kada je odbio Erdoganov poziv da se učlani u vladajuću partiju.

- Zamolio me da uđem u njegovu partiju jer će tako osvojiti više glasova, a zatim me je pretvorio u državnog neprijatelja, samo zato što nisam delio iste ideje kao on. Sve su mi uzeli. Porodicu su mi proterali, a oca uhapsili. Nažalost, svi koji su podigli glas u Turskoj i koji su tražili demokratiju sada plaćaju cenu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)