SRBIJI NI POBEDA NIJE GARANT NOKAUT FAZE: Kako "orlovi" mogu do osmine finala Svetskog prvenstva

Novosti online

02. 12. 2022. u 09:23

Fudbaleri Srbije danas igraju odlučujući meč grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru, a rival je neugodna i organizovana Švajcarska, koju ne pamtimo po dobru sa prethodnog Mundijala.

СРБИЈИ НИ ПОБЕДА НИЈЕ ГАРАНТ НОКАУТ ФАЗЕ: Како орлови могу до осмине финала Светског првенства

FOTO: Tanjug/AP

Taj duel na programu je večeras od 20 sati, na famoznom stadionu "974" koji je poznat po tome što je izgrađen od kontejnera. U istom terminu, igraće se i duel između Brazila i Kameruna, koji takođe utiče na prolaz Srbije u drugu fazu takmičenja, a evo šta je sve potrebno Piksijevim orlovima kako bi obezbedili bar jednu utakmicu u nokaut fazi:

U ovom trenutku, posle dva kola, Brazil zauzima prvo mesto sa 6 bodova, Švajcarska ima 3, dok Srbija i Kamerun imaju po 1 bod.

Kako bi Srbija obezbedila prolaz u nokaut fazu, večeras mora da savlada starog dužnika, selekciju Švajcarske i to je jedini rezultat sa tog meča koji odgovara ekipi Dragana Stojkovića Piksija. U bilo kom drugom slučaju, Srbija završava takmičenje.

Što se pak tiče drugog meča, on može biti od velike pomoći Srbiji, ali samo ukoliko slavi Brazil. Remi komplikuje situaciju, a trijumf Kameruna otvara i novi nivo kalkulacija i gledanje gol-razlike.

FOTO: Tanjug/AP

 

Svoje šanse ima i Švajcarska, koja može u nokaut fazu i remijem sa Srbijom, dok bi pobedom nad orlovima bili sigurni učesnici osmine finala Mundijala. Naravno, ukoliko Brazil savlada Kamerun, što se, uprkos brojnim promenama u timu karioka, ne dovodi u pitanje.

Brazil je siguran učesnik druge faze, a pobedom mogu samo da potvrde mesto u narednoj rundi, ali i pomognu Srbiji ili Švajcarskoj. Ono što je kariokama sada cilj jeste prvo mesto u grupi, pa je to dodatni motiv, da iako sa izmenama u timu, savladaju Kamerunce. 

Kamerun pak ukoliko želi nokaut fazu mora da iznenadi Brazil, ali i da prati šta će učiniti Švajcarska.

Što se pak gol-razlike tiče, koja se računa samo u situacijama istog broja bodova, Srbija je trenutno najlošija "-2", Kamerun je na "-1", Švajcarci na nuli, a Brazilci u plusu "+3".

Ukoliko nakon večerašnjih mečeva, dva tima imaju isti broj bodova, gledaće se gol-razlika. Tačnije, ukoliko Kamerun bude bolji od Brazila sa 1:0, Srbija mora da juri pobedu od 2:0. Orlovi bi drugu fazu obezbedili zbog više postignutih golova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)