NEVEROVATNO: Evo šta su Rusi uradili zbog Srbije i Šaćirija (VIDEO)

Novosti online

01. 12. 2022. u 18:16

FUDBALSKA reprezentacija Srbije igra protiv Švajcarske odlučujući meč za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva čiji je domaćin Katar, a uoči te utakmice desila se pomalo nestvarna situacija u Rusiji.

НЕВЕРОВАТНО: Ево шта су Руси урадили због Србије и Шаћирија (ВИДЕО)

Foto N. Skenderija

Kao što je poznato, otkao je počeo rat u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Ruske Federacija naziva, brojne sankcije su zadesile Rusiju, pa i sportske. Zato se, pored ostalih tamošnjih reprezentacija, ni fudbalska nije plasirala na Mundijal, odnosno bilo joj je onemogućeno da to proba da uradi kroz baraž, koji je prethodno izborila.

Sa druge strane, Srbija se nije priklonila zahtevima tzv. "zapada", da se pridruži sankcijama Rusiji, pa je to, a i viševekovne veze dva naroda, razlog što ovih dana stiže i sjajna ruska podrška "orlovima" koji se nadmeću na Svetskom prvenstvu.

Kako je javio "Sputnjik", na autoputu od Moskve ka Sankt Peterburgu, na prometnom Lenjingradskom putu, u znak podrške Piksijevoj ekipi, ruski navijači držali su veliki transparent sa natpisom "Zatrubi ako podržavaš Srbe".

Na snimku koji je i pred vama, možete da vidite kako se razvija pomenuti transparent, što uz sam autoput, što na jednom nadvožnjaku, a tokom kratkog snimanja zabeleženi su i momenti kada su se pojedini vozači odazvali ovoj akciji zatrubivši iz svojih kola.

Jedan od organizatora ove podrške "orlovima", koji se samo predstavio kao Dimitrij, objasnio je da je sve urađeno jer su ih Srbi oduševili i ponašanjem na Mundijalu ("videli smo na TV-u kako srpski navijači na Svetskom prvenstvu pevaju rusku pesmu Katjušu, grle se i podržavaju našu zemlju" - taj snimak možete videti i vi, kada kliknete OVDE), ali i zbog toga što Srbe smatraju braćom:

- Srbija je naša bratska zemlja. Već dugo vremena družimo se sa navijačima iz ove zemlje - rekao je za "Sputnjik" navijač koji se predstavio kao Dmitrij.

Na pitanje šta može da se očekuje od utakmice sa Švajcarskom i da li će Srbija pobediti, odgovor koji je usledio bio je prilično originalan:

- Srbija će sigurno pobediti. Neophodno je "odužiti se" Švajcarskoj za prošlo Svetsko prvenstvo i "dvoglavog orla" koji je Đerdan Šaćiri pokazao. Moramo da pobedimo! - zaključio je ovaj Rus u pomenutom razgovoru.

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra protiv Švajcarske u petak od 20 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, a tu utakmicu, koja se igra kad i Brazil - Kamerun, možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)