GRUPA "F" DONELA NEVEROVATNU DRAMU: Jedna od najboljih reprezentacija ispala sa Svetskog prvenstva

A. I.

01. 12. 2022. u 17:53 >> 17:56

MEČEVI 3. kola u grupi "F" još jedna grupa dala je učesnike nokaut faze na Mundijalu u Kataru 2022. godine, a malo ko je očekivao da će jedna od najboljih selekcija na svetu u grupnoj fazi da završi učešće. Hrvati su izborili remi protiv Belgije 0:0, a Maroko je savladao 2:1 Kanadu.

ГРУПА Ф ДОНЕЛА НЕВЕРОВАТНУ ДРАМУ: Једна од најбољих репрезентација испала са Светског првенства

Tanjug/AP

KO IDE DALjE U GRUPI F?

Maroko je grupnu fazu završio na prvom mestu, dok je Hrvatska grupnu fazu završila na drugoj poziciji grupe.

Standings provided by Sofascore

HRVATSKA - BELGIJA 0:0 (0:0)

Težina koju nosi ovaj duel dovela je do toga da nema mnogo uzbuđenja. Hrvatskoj je za prolaz bio potreban remi ili pobeda, a izabranici Zlatka Dalića su odlučili da igraju strpljivo i ne rizikuju.

Dosta je drame viđeno u 11. minutu Mogla je Belgija da zakomplikuje situaciju, kada je Janik Karasko iskosa šutirao na prvu, ali mu je udarac bio blokiran.

Entoni Tejlor svirao je faul u 15. minutu, Janik Karasko je oborio Andreja Kramarića, a na "belu tačku" je loptu namestio Luka Modrić. Ipak, u poslednjem trenutku Entoni Tejlor odlučio je da pogleda snimak, gde je jasno bilo da je fudbaler Hrvatske bio u ofsajdu pri prijemu lopte - ništa od penala.

FOTO: Printskrin

Čekali smo do 46. minuta na prvi udarac u okvir gola. Imao ga je Romelu Lukaku, tukao je glavom, ali pravo u Dominika Livakovića.

Veliku je priliku Belgija imala u 59. minutu, Karasko je pokušao da ušeta u gol, nije mu to uspelo, na odbitak je natrčao Romelu Lukaku koji je pogodio stativu, kakva prilika za "crvene đavole".

Najlepšu šansu imala je u 90. minutu Belgija. Eden Azar je po desnoj strani prebacio Livakovića, Romelu Lukaku je bio sam ispred gola Hrvatske, sa metar udaljenosti pokušao je da uštopuje loptu, odbija se lopta u ruke Livakoviću. Imao je tim Belgije neverovatnu priliku, ali im je ovim promašajm izmakao plasman dalje.

FOTO: EPA

MAROKO - KANADA 2:1 (2:1)

Drugi meč igrao se dosta rasterećenije. Kanada je bila bez šansi da prođe dalje, a to je već u 4. minutu kaznio Hakim Ziješ. Iskoristio je neverovatnu grešku Milana Borjana koji je loše ispucao Borjan, te poslao sjajan lob preko glave golmana Crvene zvezde.

Ponovo su se Marokanci radovali u 23. minutu duela kada je Jusef En-Nesiri primio dobru loptu van šesnaesterca i povisio na 2:0. I treći gol bio je delo fudbalera Maroka, ali u potrešnu mrežu.

FOTO: EPA

Najef Aguerd je promenio put lopti nakon udarca rivala, a ona je završila u mreži za 2:1.

Imala je Kanada lepu priliku za izjednačenje u 72. minutu. Atiba Hačinson je sjajno skočio na centaršut, pogodio je prečku, a na odbitak je naišao Alister Džonston, šutirao je iznad prečke.

HRVATSKA - BELGIJA (0:0)  / MAROKO - KANADA 2:1

90'Četiri minuta produžen je meč.

90' Doku je poslao do Azar,on do Lukakua, koji sa metar nije uspeo da iskontroliše loptu i da gol. Neverovatan promašaj. Ovo je šansa koju bi u omladinskim selekcijama lako rešili.

82' Bodre navijači Hrvatsku, ali za sada nedostaje volje i želje kod fudbalera Zlatka Dalića.

79' Opasnu šansu imali su Hrvati, pokušao je Pašalić na ubacivanje Perišića, malo je nedostajalo da zahvati loptu.

72' Imala je Kanada lepu priliku za izjednačenje. Atiba Hačinson je sjajno skočio na centaršut, pogodio je prečku, a na odbitak je naišao Alister Džonston, šutirao je iznad prečke.

67' Velika šansa za Luku Modrića, brani Kurtoa. Pokušao je vezista Reala da iz prve uputi udarac ka golu rivala, na putu mu se našao klupski saigrač.

FOTO: EPA

59' Hrvatska je imala dosta sreće u ovom napadu. Sjajno utrčavanje Janika Karaska šutirao je, brani Livaković, a potom Lukaku pogađa desnu stativu

58' Sosa je poslao nešto između šuta i centaršuta ka golu Kurtoe koji je to sa lakoćom uhvatio.

54' Snažan udarac Kovačića, a potom i Modrić, fantastično reaguje Tibo Kurtoa koji je odlično reagovao. Igra se sada totalna ofanziva Hrvata.

46' Prvi udarac u okvir gola na ovom meču imao je Romelu Lukaku, tukao je glavom, a odlično se postavio Dominik Livaković.

FOTO: EPA

45' Šutirao je Sosa, visoko preko gola. Zvanična statistika kaže da su Hrvati večeras četiri puta slali loptu ka golu Tiba Kurtoe.

44' Lepo je ubacio loptu Kevin de Brujne, ali je kasno na nju pošao Mertens.

41' Najef Aguerd je nehotice loptu poslao u svoj gol. Nehotice je skrenuo loptu u mrežu Maroka i dodatno zakomplikovao situaciju u grupi vrativši Kanadu u život.

41' GOL KANADA 2:1

Tanjug/AP

35' Munijer je pokušao da ubaci u šesnaesterac, kasnio je Karasko ka lopti.

32' Kontrolu lopte u potpunosti ima Hrvatska koja je sada pod pritiskom, ukoliko žele prvo mesto u grupi Hrvati danas moraju da pobede.

26' Osario je dobio žuti karton zbog oštrog starta, nije ni u jednom trenutku Rafael Klaus razmišljao o tome da li da pokaže javnu opomenu.

23' Jusuf El-Neziri uvećava prednost Marokanaca. Šutirao je sa ivice šesnaesterca, a Akraf Hakimi ga je odlično proigrao. Sada je izvesno da će meč Hrvatske i Belgije odlučivati o plasmanu dalje, jer je Maroko na korak od toga da ga obezbedi.

Tanjug/AP

23' GOL MAROKO 2:0

16' Kramarić je bio oboren u šesnaestercu, grubo je Karasko reagovao. Luka Modrić se namestio za udarac, ali je Entoni Tejlor ipak pogledao snimak i nakon VAR pregleda dosudio je ofsajd.

16' PENAL HRVATSKA (Ofsajd)

10' Pomalo je sebičan bio Karasko izašao je iskosa, mogao da doda, ali je šutirao, samo korner. Lepo ga je proigrao Mertens.

3' Hakim Ziješ doneo je vođstvo Maroku, koji je u ovom trenutku na prvom mestu u grupi. Neverovatan kiks napravio je golman Kanade Milan Borjan, istrčao je na ivicu šesnaesterca, bukvalno proigrao Hakima Ziješa koji je sa preko 30 metara poslao loptu u mrežu.

FOTO: Tanjug/AP

3' GOL MAROKO 1:0

1' - Meč je počeo, a gotovo sa centra prva prilika za Hrvatsku, Perišić je imao sjajnu priliku, šutirao je kraj gola Kurtoe.

ŠTA JE KOME POTREBNO U GRUPI "F"?

Hrvatska prolazi dalje u slučaju pobede ili nerešenog rezultata. U slučaju poraza Hrvatska bi morala da se uzdra u to da će Kanada da pobedi Maroko, u tom slučaju gol razlika će odlučivati da li četa Zlatka Dalića ili "atlas lavova" prolazi dalje.

Moroko prolazi u slučaju pobede ili nerešenog ishoda. U slučaju poraza potrebno je da Hrvatska izgubi od Belgije, a tada bi se gledala gol razlika.

Belgija će u nokaut fazu proći u slučaju pobede nad Hrvatskom. Poraz ih eliminiše, dok nerešeni ishod igra ulogu samo u slučaju da Moroko izgubi od Kanade uz određenu gol razliku.

Kanada je jedina bez šansi za prolaz dalje nakon dva uvodna poraza.

Standings provided by Sofascore


 

UOČI MEČEVA

Sastavi na meču Hrvatska - Belgija

Sofascore.com

Sastavi na meču Maroko - Kanada

Sofascore.com

Hrvatska je trenutno prva u grupi sa jednom pobedom i remijem, Maroko je drugoplasirani, Belgija poziciju iza, a Kanada je na začelju grupe.

Savladana je Kanada 4:1, a protiv Maroka su "kockasti" odigrali 0:0. Belgija je poražena od Maroka 2:0, a savladali su Kanadu 1:0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)