"SRBIJA JE I U RUSIJI IMALA DOBAR TIM" Fudbaler Švajcarske o meču sa "orlovima": Znamo da će nas napasti punom ofanzivnom silom

Novosti online

30. 11. 2022. u 21:38

FUDBALER Švajcarske Đibril Sou govorio je o predstojećem duelu sa Srbijom u kome se dve selekcije bore za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

СРБИЈА ЈЕ И У РУСИЈИ ИМАЛА ДОБАР ТИМ Фудбалер Швајцарске о мечу са орловима: Знамо да ће нас напасти пуном офанзивном силом

FOTO: AP/Tanjug

Igrač Ajntrahta se pojavio pred predstavnicima medija i najpre govorio o saigračima Đerdanu Šaćiriju i Noi Okaforu koji su imali probleme sa povredama.

- Džerdan Šaćiri i Noa Okafor su dobro trenirali danas i mislim da će biti spremni. Dobro izgledaju - rekao je Sou.

Potom se dotakao predstojećeg duela sa "orlovima".

- Mnogo stvari se promenilo u odnosu na Rusiju pre četiri godine. Ovo su neki novi timovi sa mnogo novih igrača tako da ne verujem da će biti onako emotivno kao na prošlom meču. Srbija zaista ima dobru ofanzivnu liniju. Za oba tima je ovo veoma bitna utakmica. Mi nećemo kalkulisati već ćemo ići na pobedu.

Pričao je srpskim novinarima i o periodu od pre četiri godine, kada su se u Kalinjingardu, takođe na Mundijalu sastale ove reprezentacije.

- Srbija je i u Rusiji takođe imala dobar tim. Ima i sada dobre igrače, pogotovo u ofanzivnoj liniji. Igraćete na pobedu jer vam samo to odgovara. Mi moramo biti aktivni, ali i da ostanemo hladnokrvni. Ne smemo baš da rizikujemo sve, jer znamo da će Srbija da napadne sa punom ofanzivnom silom.

Dotakao se i kapitena "sajdžija" Granita Džake.

- Možda to vama medijima deluje sada kao nešto novo. Ali on je zapravo jako fin i miran momak, i uvek se tako ponaša u reprezentaciji. Veoma je hladnokrvan i razmišlja samo o fudbalu.

Sou se odlično poznaje sa Filipom Kostićem i Lukom Jović, pošto su bili saigrači u timu iz Frankfurta.

- Naravno, znam Filipa Kostića. Igrali smo zajedno tri godine u Ajntrahtu. Juče smo se sreli i drugarski ispričali. Nismo se dotakli utakmice, pričali smo o stvarima u Frankfurtu. Poznajem i Luku Jovića jer smo takođe bili zajedno u Frankfurtu. Znam dobro njihove kvalitete i rekao sam i saigračima moramo biti aktivni, agresivni i koncentrisani jer su u pitanju sjajni fudbaleri.

Bio je upitan da li je iznenađen što sada napadač Fiorentine ne igra više.

- Znam koliko kvaliteta ima i znam da mu je mesto na terenu, ali isto tako znam da Srbija ima mnogo dobrih napadača. Ne mogu svi da igraju... Moraćemo da vodimo računa o svima.

Za kraj je govorio o favoritima na Mundijalima u Kataru.

- Za mene je Brazil iznad svih. Tu je i Francuska koja je jako kvalitetna. Pa Španija, Argentina... Pet-šest timova koji su favoriti. Ali po onome što smo do sada videli i što je pokazano na terenu, Brazil je broj jedan. A što se tiče iznenađenja na svetskim prvenstvima, uvek ih ima. Saudijska Arabija je iznenadila Argentinu. Takođe, dobre su i afričke selekcije poput Senegala koji je prošao dalje - zaključio je Sou.

Podsetimo, utakmica Srbija - Švajcarska igra se u petak od 20 sati. "Sajdžije" u ovaj meč ulaze sa tri boda, a "orlovi" sa jednim i zato samo pobeda može da odvede Srbiju u nokaut fazu Svetskog prvenstva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)