OTAC STRAHINJE PAVLOVIĆA, ŽELJKO, ZA "NOVOSTI" : "Borac je, možemo do pobede!"

Đ. SAMOILOVIĆ

30. 11. 2022. u 11:00 >> 11:13

KAKO fudbal uvek ume da nagradi one koji se beskompromisno bore, trude i rade pokazao je i primer Strahinje Pavlovića.

ОТАЦ СТРАХИЊЕ ПАВЛОВИЋА, ЖЕЉКО, ЗА НОВОСТИ : Борац је, можемо до победе!

FOTO: Privatna arhiva

Mladi štoper izgarao je čitavog života kako bi mogao da se pokaže na najvećoj pozornici. A baš to desilo mu se u nadoknadi prvog poluvremena utakmice između Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu, kada je nebeski skok Pavlović pozlatio sjajnim trzajem glavom nakon kojeg je Srbija izjednačila.

Krajnji rezultat, ipak, nije bio zadovoljavajući (3:3), ali otac stamenog defanzivca Željko itekako oseća razloge za ponos.

- Naravno da smo pre- srećni zbog gola, ali krajnji rezultat i povreda Strahinje su malo pomutile radost. Mi Srbi smo majstori da sebi zakomplikujemo situaciju i da do cilja stignemo težim putem. Isto tako nam se dešavalo u Ligi nacija i u kvalifikacijama. Odigrali smo nerešeno sa Irskom, pa smo morali do pobede u Lisabonu i slavili smo. Posle toga remi sa Slovenijom je značio da moramo trijumfovati u Oslu protiv Norveške. Verujemo i sada da će slaviti i protiv Švajcarske - kaže nam Željko Pavlović u telefonskom razgovoru.

U trenutku kada je Strahinja izjednačio protiv Kameruna, nagrada za najbolju reakciju pripala je mami Slađani, koja uvek sa posebnom emocijom gleda svog sina.

- Mama je to najburnije proslavila, pala je i poneka suza radosnica. Ona to uvek proslavlja najburnije od svih nas, mi ostali nikad ne prikazujemo toliko emocija koliko ona - dodaje Željko Pavlović.

Popularni Kalaba je momak koji je u dosadašnjem delu Mundijala zaslužio prelazne ocene, najpre zbog fanatične borbenosti i mentaliteta koji mu ne dopušta odustajanje.

- Uvek je bio takav, odmalena. Tako smo ga i učili, da bude beskompromisan borac. Dobro je igrao u prve dve utakmice, bilo je tu i malo grešaka, ali ko radi taj i greši. Uvek smo mu pričali da može sve da se desi, ali da voljni momenat bude uvek na najvišem mogućem nivou - objašnjava Strahinjin otac.

Veruje, kao i većina srpske javnosti, da će "orlovi" u petak protiv Švajcarske pokazati da su spremni da uzlete do najviše mundijalske tačke.

- Nadam se, uz božju pomoć, da ponovo možemo da pobedimo kada nam je najviše potrebno. Mnogi su rekli da je nemoguće bilo i u Lisabonu, pa smo eto pobedili. Iskustvo koje su stekli tada mogu da iskoriste i ovde. Smatram da smo fudbalski bolja ekipa od Švajcaraca, ali oni su iskusniji tim, koji zna kako da igra u turnirskom sistemu. Međutim, optimističan sam i smatram da smo sposobni da rešimo tu utakmicu u našu korist - podvlači Željko Pavlović. 

NADAMO SE OPORAVKU DO PETKA

POZITIVNI signali stižu iz Dohe povodom povrede koju je zadobio Strahinja Pavlović protiv Kameruna.

- Čuli smo se i posle utakmice i dan posle. Bio je na terapijama nekoliko sati i u ponedeljak i utorak. Ne bi trebalo da je ništa ozbiljnije, osetio je bol koji je posledica velikih napora u poslednje vreme, ogromnog broja utakmica, pa je postojala bojazan da bi moglo da bude nešto opasnije što bi ga udaljilo sa Mundijala. Nada se i on, kao i mi, da će moći do petka da se oporavi i zaigra - ističe Željko.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)