HRVATE ČEKA OŠTRA KAZNA: Pravnik otkrio šta čeka "kockaste" zbog vređanja Milana Borjana

Novosti online

29. 11. 2022. u 17:07

FIFA je odlučila da protiv Hrvatske pokrene postupak zbog uvreda na račun Milana Borjana tokom duela "kockastih" i Kanade kada je na razne načine vređan Milan Borjan, a stručnjak za sportsko pravo Saša Pavličić-Bekić govorio je o mogućoj kazni.

ХРВАТЕ ЧЕКА ОШТРА КАЗНА: Правник открио шта чека коцкасте због вређања Милана Борјана

FOTO: Tanjug/AP

Bili smo svedoci jezivih scena, a uz obilje ustaških simbola, viđene su i brojne uvrede Milanu Borjanu, kao i veličanje akcije Oluja.  Sve to uskoro bi moglo da dobije zasluženu kaznu.

Smatra Bekić da FIFA neće biti blagonaklona prema Hrvatima.

- Pod pretpostavkom da se utvrdi odgovornost fudbalskog saveza Hrvatske, to jeste da se utvrdi da su to radili navijači repezentacije Hrvatske, čeka ih teška kazna. Takvo ponašanje bio bi recidiv u smislu kršenja pravila i učestalih kazni. U ovom slučaju vređali su golmana Kanade i verbalno i transparentima, a predmet uvreda bila je i njegova supruga, istakao je Bekić u razgovoru za hrvatski "Indeks".

Nakon meča otkrio je golman Crvene zvezde da je dobio na hiljade uvredljivih poruka na društvenim mrežama i Votsapu.

- FIFA na raspolaganju ima niz sankcija. Od toga da se do kraja Mundijala značajno redukujue broj ulaznica za hrvatske navijače, preko teške novčane kazne, do toga da se u narednim kvalifikacinim utakmicama za velika takmičenja mečevi reprezentacije igraju pred praznim tribinama, zaključuje Pavličić-Bekić.

Danas je o celoj situaciji govorila i Borjanova baka koja nije štedela unuka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)