RUSIJA ODUŠEVLJENA SRBIMA: Ono što su navijači reprezentacije Srbije uradili na Svetskom prvenstvu raspametilo Ruse

Novosti online

29. 11. 2022. u 18:56

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je protiv Kameruna u okviru drugog kola Svetskog prvenstva u Kataru, a utakmica, koja je učinila izuzetno zanimljivom situaciju na tabeli grupe G, privukala je i priličnu pažnju - u Rusiji.

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Srbija i Kamerun su odigrali 3:3 i to u dramatičnom meču u kome su oba tima vodila, a nakon što je spuštena zavesa na tu fudbalsku predstavu, u ruskoj javnosti osvanuo je snimak koji se veoma delio po društvenim mrežama.

A na tom snimku su srpski navijači, ispred stadiona, koji od arapskih svirača - naručuju ruske pesme.

Prva ga je objavila novinska agencija iz Ruske Federacije, "RIA Novosti", i to uz sledeći komentar:

"Srpski navijači su igrali na ruske melodije pred današnji meč svoje reprezentacije i Kameruna na Svetskom prvenstvu u Kataru, dok muziku svira jedna od arapskih grupa, javlja dopisnik RIA Novosti".

Na snimku koji je i pred vama, u redakciji "Novosti" smo razaznali da Srbi (i ne samo oni) uživaju na Mundijalu uz taktove ruske melodije "Katjuša", a potom i "Dugim putem" ("Dorogoй dlinnoю") - čuvene ruske pesme iz 1925/1926, koja je potom postala poznata i u zapadnom svetu kada je Judžin Raskin prepevao 1962. na engleski i snimio pod nazivom "Those were the days (my friend)".

(Za one koji ne koriste Telegram, evo istog snimka i na Tviteru)

Podsetimo, zbog rata u Ukrajini, koji Ruska Federacija naziva "specijalna vojna operacija", FIFA je izbacila Ruse iz završnice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Ruska reprezentacija je trebalo da igra u baražu, ali je neposredno pred njegovo održavanje odstranjena iz takmičenja, pa je tamošnjim medijima  ostalo da iz Katara javljaju vesti o drugim učesnicima, ali i svaku zanimljivost vezanu za Rusiju.

Tako je nedavno s ponosom objavljeno da ruska kultura nije zabranjena na svetskom prvenstvu u fudbalu, kao i da na Mundijalu igra jedan fudbaler koji, na čuđenje mnogih, nosi zastavu Rusije na kopački.

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra sledeći meč grupne faze u petak od 20 časova po srednjoevropskom vremenu protiv Švajcarske, baš kada se sastaju i Brazil - Kamerun. I  te utakmice možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)