PUKLA BRUKA U GRUPI "ORLOVA": Skandal kakav se ne pamti na Svetskom prvenstvu, a sve upakovano da se sakrije istina

Novosti online

29. 11. 2022. u 19:28

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je meč protiv Kameruna u okviru drugog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru, a pred taj duel dešavale su se prilično ružne scene u taboru "lavova". O njima danas priča fudbalska planeta, jer se skandal koji je samo najavljivan nezvaničnim saznanjima novinara - sada i obistinio.

ПУКЛА БРУКА У ГРУПИ ОРЛОВА: Скандал какав се не памти на Светском првенству, а све упаковано да се сакрије истина

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Srbija i Kamerun su odigrali 3:3 i to u dramatičnoj utakmici, a nakon toga je selektor afričke selekcije Rigober Song izašao pred novinare, koji su ga pitali da li se zaista posvađao sa jednom od dve najveće zvezde ekipe, golmanom Andreom Onanom.

On je probao da sakrije istinu o kojoj su mediji već brujali nekoliko sati: čuvar mreže Intera (koji voli da igra prilično agresivno u odnosu na većinu golmana, voli da istrčava iz kaznenog prostora i pomaže i odbrani i veznom redu) nije hteo da pristane na instrukciju selektora Songa da na meču sa Srbijom to ne radi.

Andre Onana je, usled takvog stava, izbačen iz ekipe pred utakmicu sa "orlovima", a onda su počela govorkanja novinara da je čuveni golman rešio da odmah napusti Mundijal, čak i pre meča sa Brazilom u trećem kolu grupne faze. Ta utakmica bi, ako Kamerun napravi čudo, mogla Afrikance da vine u nokaut fazu, pa se ipak mislilo da će Onana ostati u Kataru, igrao ili ne protiv favorita za titulu.

Ali, iako je Song na konferenciji za medije posle meča sa Srbijom probao da "spusti loptu" (rekavši "Imaćemo priliku da vidimo da li će on i dalje biti sa nama, ili ne. To zavisi od njega. Ja sam mu rekao da sačeka (sa odlukom o odlasku). Mora da se vrati sebi, u normalu"), Onana je rešio da odmah napusti Katar.

Uz to, obratio se otvorenim pismom za javnost:

Andre Onana / Foto: EPA-EFE/Michael Regan/POOL

- Želim da izrazim moju privrženost zemlji i nacionalnom timu. Juče mi nije bilo dozvoljeno da budem na terenu i pomognem Kamerunu, kao što to uvek činim, da se ostvare zajednički ciljevi. Uvek sam se ponašao onako kako je najbolje da se ekipa domogne uspeha, na pristojan način. Ja sam svu svoju snagu i mogućnosti iskoristio da nađemo rešenje za ovo što se ponekad fudbalerima dogodi, ali nije postojala dobra volja s druge strane. Neki momenti se teško razumeju. Ipak, uvek ću poštovati i podržavati odluke ljudi koji žele uspehe naše reprezentacije i zemlje. Šaljem podršku saigračima, jer smo pokazali da na ovom takmičenju možemo daleko da doguramo. Vrednosti koje promovišem kao osoba i kao igrač su one koje me definišu, koje je moja porodica usadila u mene dok sam bio dete. Predstavljanje Kameruna je uvek bila privilegija. Nacija na prvom mestu, zauvek. Hvala vam! - zaključuje se u obraćanju Andrea Onane.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)