"MI, SRBI..." Dragan Stojković Piksi posle meča Srbija - Kamerun: Pretpostavljam da su mnogi oduševljeni!

Novosti online

28. 11. 2022. u 14:19 >> 14:20

SRBIJA i Kamerun su priredili dramatičan duel ljubiteljima fudbala, a naša reprezentacija je ispustila priliku da dođe do prve pobede na Svetskom prvenstvu čiji je domaćin Katar. Posle tog duela, javnosti se na konferenciji za štampu obratio selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi.

МИ, СРБИ... Драган Стојковић Пикси после меча Србија - Камерун: Претпостављам да су многи одушевљени!

Foto: N. Iljukić

Podsetimo, dva gola prednosti nisu bila dovoljna "orlovima", Srbija i Kamerun su odigrali 3:3, posle čega je Dragan Stojković Piksi ovako započeo obraćanje javnosti, nakon što je upitan da prokomentariše meč i činjenicu da nije uveo ni Vlahovića ni Jovića, kao drugog napadača, nakon što je Kamerun nadoknadio dva gola prednosti.

- Tačno je da smo u situaciji kada smo imali potpunu kontrolu utakmice i vođstvo od 3:1 napravili dve kardinalne greške u odbrani, jer, prosto, na ovom nivou, a i uopšte u fudbalu, jako je opasno da izlazite visoko kada protivnik ima loptu. Te dve greške su nas i koštale da danas ne pobedimo. Vrlo, vrlo neshvatljivo, nepotrebno... Tu leži negde i problem što nismo pobedili. Analiziraćemo zašto se to desilo, možda pad koncentracije ili nešto drugo. Što se tiče Vlahovića i Jovića... Vlahović nije 100% na svom nivou, kao što ste videli, imali smo dve prinudne izmene centralnih bekova i to je dosta poremetilo neke naše ideje, da možda pokušamo da ubacimo napadača Luku Jovića. Bilo bi previše opasno, jer je Kamerun imao četvoricu igrača na našoj poslednjoj liniji. Nismo bili pametni. Nismo. Odigrali smo dobru utakmicu, stvorili mnogo šansi, ali nismo bili dovoljno pametni da je završimo u našu korist - rekao najpre Stojković.

"Mi, Srbi..."

Na pitanje "Novosti" šta bi, kao neko sa mnogo fudbalskog iskustva, mogao da prenese igračima posle jednog ovakvog meča, kaže da panike nema:

- Igrači ne treba da gube glavu. Naravno da svi osećamo frustraciju jer smo imali utakmicu u našim rukama, ali smo našim glupostima omogućili Kamerunu da izbegne poraz. Što se tiče priprema za meč sa Švajcarskom, prvo ćemo da odgledamo utakmicu Brazil - Švajcarska, pa ćemo znati na čemu smo. Olako smo danas izgubili dva boda... Imamo mi šanse, samo da vidimo šta će večeras biti. Mi, Srbi, izgleda volimo taj teži put da bismo došli do nekog cilja - rekao je Stojković, dodajući da smo "bili bolji od Kamerunaca, ali se oni nisu predali i zasluženo su izborili ovaj rezultat".

 

Više komunikacije!

Upitan šta treba da se popravi u ekipi "orlova", selektor Srbije je rekao:

- Prvo da vidimo zdravstveno stanje i na koga možemo da računamo. Nivo koncentracije mora da bude na višem nivou, pogotovo u poslednjoj liniji. Mora da bude više komunikacije. Jer ovakve greške ne bi smele da se ponavljaju više. Što se tiče naše igre, protiv Švajcarske, igraćemo ono što najbolje znamo, da budemo ofanzivni i pokušamo da pobedimo.

A u svlačionici...

"Pretpostavljam da su ljudi oduševljeni"

Na pitanje jednog afričkog novinara šta misli o igri Kameruna, Piksi je na slikovit način opisao i to, i same utiske sa meča:

- Očekivao sam da pobedimo danas, ali se to nije desilo. Završeno je nerešeno. Respektujem mnogo ekipu Kameruna, jer je pokazala mentalnu snagu da se vrati posle 3:1. Znali smo da će dugim loptama pokušati da opterete našu odbranu i da je ta druga lopta koja ide posle "devijacije" najopasnija. Mislim da smo dobro kontrolisali utakmicu, da smo igrali kako treba da igramo, ali te dve greške, po meni, odlučile su da ne pobedimo. A to su drugi i treći gol Kameruna. Ne bi smelo da se dešava, ali se dešava, fudbal je, umor kod igrača, koncentracija, dekoncentracija, sve je to prirodno... Završeno je, utakmica je rešena, nismo uspeli pametno da je završimo i to je to. Ali, veoma sam zadovoljan da su moji igrači pokazali jedno potpuno novo lice u poređenju s prvom utakmicom. Kreirali smo puno šansi, opasnih situacija pred golom Kameruna, pogodili stativu, promašili velike šanse, postigli tri gola, ali to nije bilo dovoljno. Ali, zadovoljan sam kako smo reagovali, pogotovo kada je Kamerun poveo sa 1:0, jer smo poluvreme završili sa našim vođstvom. Kasnije smo trebali pametnije... Eventualno smo mogli i još neki gol da postignemo, na sredini smo imali šansu, trebalo je tu da iskoristimo pametnije situacije, jer je Kamerun ostavljao prostor, pošto je sa četvoricom bio u napadu. Moglo bi da se kaže: lepa, interesantna, dinamična i atraktivna utakmica. Svi oni koji nisu za Srbiju ili Kamerun navijali, pretpostavljam da su oduševljeni onim što su videli - uz osmeh, ali ne baš ogroman, zaključio je Dragan Stojković Piksi kome je, vidno, teško pala ispuštena prilika da se pobedi.

Standings provided by Sofascore

Podsetimo, ne samo da se danas igra važan meč, Švajcarska - Brazil, već sve i o toj utakmici, i o svim drugim, možete mnogo toga da saznate na portalu "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (46)