CELA SRBIJA ĆE OVO GLEDATI! Evo kada igraju Brazil - Švajcarska i šta "orlovima" treba za prolazak u nokaut fazu Svetskog prvenstva

Novosti online

28. 11. 2022. u 13:11 >> 13:44

SRBIJA i Kamerun su priredili dramatičan duel ljubiteljima fudbala, a naša reprezentacija je ispustila priliku da dođe do prve pobede na Svetskom prvenstvu čiji je domaćin Katar. Zato će svi sada pratiti drugi meč ove, grupe G, meč koji će mnogo toga otkriti.

ЦЕЛА СРБИЈА ЋЕ ОВО ГЛЕДАТИ! Ево када играју Бразил - Швајцарска и шта орловима треба за пролазак у нокаут фазу Светског првенства

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, dva gola prednosti nisu bili dovoljni "orlovima", Srbija i Kamerun su odigrali 3:3, pa su sada na potezu Švajcarska i Brazil.

Oni će se sastati ovog ponedeljka od 17 časova, uz direktan prenos na portalu "Novosti".

Šta bi trebalo Srbiji? Više je varijanti, ali jedna je najizglednija.

 

Ako, očekivano, "karioke" pobede, pred poslednje kolo će Brazil imati šest bodova, "sajdžije" tri, a Srbi i Kamerunci po bod.

"Orlovima" bi u tom slučaju trebala pobeda nad Švajcarskom za prolazak dalje, pod uslovom da Kamerun ne priredi veliku senzaciju protiv Brazila.

- Sada, bilo bi dobro da Brazil pobedi Švajcarsku, pa da onda mi pobedimo Švajcarce i prođemo dalje - rekao je Sergej Milinković Savić posle remija sa Kamerunom.

Ali kakva pobeda će trebati Srbiji?

Standings provided by Sofascore

Na tabeli, trenutno, Švajcarska je ispred Srbije i zbog tri boda (naspram jednog "orlova"), ali ima i bolju gol-razliku. 1:0 naspram 3:5.

Naravno, ako Brazil dobije Švajcarce večeras, Srbiju dalje vodi bilo koja pobeda nad Švajcarskom. Ali, ako "sajdžije" odigraju nerešeno s Brazilcima, imaće četiri boda i gol razliku od sadašnjih +1. To znači da minimalna pobeda Srbije nad Švajcarskom ne bi bila dovoljna našim fudbalerima, jer je prvi parametar za prolazak dalje kod timova sa istim brojem bodova - ukupna gol-razlika u grupi.

Dakle, eventualna pobeda od 1:0 u trećem kolu ostavila bi Srbiju na trećem mestu (u slučaju da Švajcarska odigra nerešno sa Brazilom), jer bi Srbija imala gol-razliku 4:5, a Švajcarci bili na "nuli". Samo trijumfi od dva ili više golova razlike bi značili "orlovima", ako Švajcarska izbegne poraz od "karioka".

Ali... šta će biti, tek ostaje da se vidi. Sumnje nema - da tek sledi velika drama, i to u petak od 20 časova kada će se igrati oba meča 3. kola grupe G.

Sve o Mundijalu pratite na portalu "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)