"STO ODSTO IDEMO DALJE" Miloš Šestić očekuje da će meč protiv Švajcarske biti odlučujući i veruje da je Srbija sada jača i iskusnija

Z. ĆOROVIĆ

26. 11. 2022. u 22:22 >> 19:20

NIJE strašno kada se izgubi od moćne reprezentacije kao što je Brazil, jer ćeš pokazati da si bolji od preostale dve reprezentacije u grupi. Ovom logikom i pozitivnim stavom hrabri "orlove" Miloš Šestić, koji je uveren da će se Srbija plasirati u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

СТО ОДСТО ИДЕМО ДАЉЕ Милош Шестић очекује да ће меч против Швајцарске бити одлучујући и верује да је Србија сада јача и искуснија

FOTO: M. Vukadinović

Bilo je lepo slušati kako bivši as Crvene zvezde puca od optimizma i vere u Piksijeve izabranike.

- Previše smo se nadali i malo preterali sa euforijom pred početak šampionata - kaže Šestić u razgovoru za "Novosti".

JA SAM BIO ISPRED BOROTE

NA ovom Mundijalu, na meču Portugalija - Gana, desila se slična situacija koja je podsetila na onaj čuveni Šestićev gol, koji je dao Petru Boroti u večitom derbiju.

- Video sam, samo što je napadač Gane Injaki bio iza golmana Portugalije. Da se nije okliznuo, iskoristio bi njegovu nepažnju i postigao gol. Ja sam bio ispred Borote kada je on spustio loptu iz ruku jer je mislio da je faul, a verovatno je neko iz publike svirnuo, što je uticalo da se prevari - naglašava Šestić.

- Brazil je Brazil, pokazao je prvo nama zašto ga ističu kao najvećeg favorita za osvajanje šampionata. Prevelik je to bio zalo gaj za nas na samom startu, sasekle su nas i povrede. Nismo loše igrali prvo poluvreme, držali smo se dok nismo primili gol. Idemo dalje, prave bitke nas tek čekaju.

Uveren je Šestić da će reprezentacija Srbije pokazati pravo lice kada bude najvažnije, u ponedeljak protiv Kameruna (11.00) i u petak sa Švajcarskom (20.00).

- Ova selekcija je mnogo toga lepog uradila, očekujem da nas obraduje i u Kataru. Mislim da smo bolji od Kameruna i Švajcarske, takav utisak sam stekao pošto sam odgledao njihov duel. Siguran sam da smo kvalitetniji i da ćemo to pokazati. Očekujem da će odlučivati poslednji meč sa Švajcarcima, od kojih smo pre četiri godine nesrećno izgubili, malo zbog naših grešaka, malo zbog sudije Briha. Sada smo iskusniji i jači, vreme je da im se revanširamo za taj bolan poraz - poručuje Šestić, koji je od 1979. do 1985. nosio dres sa državnim grbom, i na 21 meču postigao dva gola (protiv Francuske i DR Nemačke).

Pre tačno 40 godina na Svetskom prvenstvu u Španiji, njegovoj generaciji falio je gol za prolaz. U odlučujućem meču sa Hondurasom iznudio je penal, koji je Pižon Petrović pretvorio u 1:0, ali je to bilo malo.

- Trebalo nam je 2:0. Malo nam je falilo, nije bilo ni sreće. Imaćemo je sada, siguran sam u to. Biće bolje kada se povređeni Filip Kostić vrati u tim, nedostajali su nam njegovi prodori i opasni centaršutevi. Proradiće i napadači, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović tek treba da potvrde klasu. Ubeđen sam, sto odsto da idemo dalje - širi Šele na sve strane pozitivne vibracije, sada kada su najpotrebnije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)