SRBIJA DA SE VRATI NAPADAČKOJ IGRI: "Potreban nam je sistem kao u kvalifikacijama, mnogo ofanzivniji", kaže Dragoslav Stepanović

Đ. S.

26. 11. 2022. u 19:30

BILI smo isuviše defanzivni protiv Brazila, nismo igrali našu igru u napadu i sredini. Znamo da "karioke" imaju toliko kvalitetnih igrača, bilo je samo pitanje vremena kada će nam napraviti ono što je Rišarlison učinio i zbog toga sam najviše razočaran.

СРБИЈА ДА СЕ ВРАТИ НАПАДАЧКОЈ ИГРИ: Потребан нам је систем као у квалификацијама, много офанзивнији, каже Драгослав Степановић

Dragoslav Stepanović Foto M. Vukadinović

Tako za "Novosti" poraz reprezentacije Srbije od Brazila na otvaranju SP komentariše Dragoslav Stepanović, iskusni fudbalski stručnjak, koji doduše veruje da su "orlovi" kvalitetniji od Kameruna i da će utakmica u ponedeljak od 11.00 časova biti presudna za naše na Mundijalu u Kataru.

- Što se tiče Kameruna, sada je onaj pravi pritisak, kada moraš da pobediš, a to su najteže utakmice. Sigurno da Kamerun nije dorastao našem timu, ali oni su protiv Švajcarske imali nekoliko šansi za gol. Očekujem pobedu, ekipa mora da ima strpljenje, pravi igru, stvara šanse. Ukoliko pobedimo, imamo šansu da prođemo u narednu fazu, u slučaju poraza - idemo kući.

Mada, i ako bude remi, ostaju nam neke šanse. Ali, ko će da igra nerešeno? Dobra stvar je i što protiv Kameruna igramo drugu utakmicu, a ne protiv Švajcarske. Tada bi verovatno bilo stani-pani. Igrači sami moraju da se dobro pripreme psihološki, to sve od njih polazi - kaže Stepanović.

Ističe bivši trener brojnih evropskih i domaćih klubova da priželjkuje da se Piksijeva Srbija vrati na sistem igre iz kvalifikacija. Ofanzivan, na gol više. Jer samo tako možemo da pobedimo Kamerunce i dođemo do "mini-finala" sa Švajcarskom u poslednjoj rundi.

- Švajcarcima ne smemo da se svetimo. To je najgore što može da se desi. Evo, i oni su videli, zabranili su onog orla. I oni su nacija koja ima svoje stvari, neće da ih doživi ponovo kao u Rusiji. Očekujem da se vratimo sistemu kao što smo igrali u kvalifikacijama, da ne pričamo da igrači nisu spremni. Igrači su bili spremni, ali taktika je odlučila kako ćemo da igramo - dodaje popularni Stepi, koji je 34 puta igrao za našu reprezentaciju (1970-1976) i jednom se upisao u strelce.

FLIK NERVOZAN PRED ŠPANCE

PROKOMENTARISAO je Stepanović i sutrašnji meč Nemačke i Španije, u kojem "pancerima" preti eliminacija u slučaju poraza.

- U Nemačkoj je katastrofa, pobeda ili nerešen im odgovara, a u slučaju poraza, idu kući. Ako im se desi da se dva puta vrate kući posle grupne faze, što se nije desilo otkad je gavran pocrneo, to će biti za nemački fudbal nesreća. Mislim da je trener reprezentacije Hansi Flik sve nervozniji. Prognoziram da će biti nerešeno, ne mogu Španci igrati kao protiv Kostarike - prognozira Stepanović, koji je kao trener i igrač ostavio dubok trag u nemačkom fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)