ŠPANSKA SAPUNICA PRED MEČ SRBIJA - KAMERUN! Naš naredni rival optužen za mito i korupciju: Majka naturalizovanog Švajcarca otkrila sve

Novosti online

26. 11. 2022. u 15:56

REPREZENTACIJU Srbije očekuje duel sa Kamerunom na Mundijalu, a uoči tog meča, stigle su optužbe na račun fudbalskog saveza ove zemlje. One su stigle od strane majke kamerunskog fudbalera, koji igraju za reprezentaciju Švajcarske, takođe protivnika "orolova" u grupnoj fazi Svetskog prvenstva. Cela priča i njeni junaci kao da su iz "španske sapunice".

ШПАНСКА САПУНИЦА ПРЕД МЕЧ СРБИЈА - КАМЕРУН! Наш наредни ривал оптужен за мито и корупцију: Мајка натурализованог Швајцарца открила све

Foto: FSS

Naime, u prvom kolu grupe G na Mundijalu u Kataru Švajcarska je savladala Kamerun sa 1:0. Heroj je bio Bri Embolo koji je postigao jedini gol na meču i doneo tri velika boda Švajcarskoj.

Embolo nije slavio, a razlog je bio jednostavan. Rođen je u Kamerunu i nije želeo da protiv svoje otadžbine pokazuje emocije.

Kao mali došao je sa porodicom u Evropu. Ova zemlja mu je pružila sve kako u životu tako i fudbalskoj karijeri, pa i ne čudi njegov odabir reprezentacije.

Nakon gola, uprkos tome što nije slavio, naišao je na dosta kritika iz Kameruna, a Afrikanci su ga najstrašnije vređali, što je posebno uvredilo njegovu mamu Žermin.

FOTO: AP/Tanjug

Gospođa Embolo nije štedela reči i naravno stala je na stranu svog sina.

- Ostavite mog sina na miru. Švajcarci su ga sve naučili i naravno da će igrati za njih - rekla je Žermin, i dodala:

- A vi, umesto da trenirate svoje igrače, kod kuće imate samo korpuciju, kriminal i razne smicalice. Da biste igrali za kamerunsku reprezentaciju, morate dati nešto novca. Neka vas je sram i stid.

Oštra izjava Žermin Embolo odjeknula je u fudbalskom svetu i napadač Švajcarske reprezentacije dobio je punu podršku.

Poznato je da u afričkom fudbalu ima dosta radnji koje nemaju baš veze sa fudbalom. Kriminal i korupcija su dosta zastupljeni u tamošnjim ligama pa teško u takvom okruženju mogu napraviti igrača za neki reprezentativni kalibar.

Tanjug/AP

I sami smo svedoci da većina afričkih fudbalera i reprezentativaca od malena igra u evropskim zemljama kao što su Francuska, Švicarska, Belgija, Njemačka...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)