KOFERI SU SPAKOVANI: Tunišane drži samo teorija, Australija slavi Djuka

Novosti online

26. 11. 2022. u 12:59 >> 12:58

Reprezentacija Australije savladala je Tunis sa 1:0 i došla u poziciju da se plasira u osmini finala.

КОФЕРИ СУ СПАКОВАНИ: Тунишане држи само теорија, Аустралија слави Дјука

Foto: AP

Jedini gol na utakmici postigao je Mičel Đuk u 23. minutu.

Tunis je bolje otvorio utakmicu i od prvog minuta se odlučio na visok presing, tako da je fudbalerima Australije ostalo samo da se brane.

Australijanci su u narednim minutima preuzeli inicijativu i napadima po bokovima pokušali da ugroze gol Tunisa.

U 23. minutu Krejg Gudvin je posle prodora po desnoj strani uabcio loptu u šesnaesterac i pronašao Mičela Đuka koji je glavom postigao gol.

Do kraja prvog poluvremena Tunis je imao veći posed lopte, iz kojeg je usledio opasan napad koji nije iskoristio Mohamed Dreger, čiji šut je blokirao Hari Sutar.

Fudbaleri Tunisa su ozbiljnije ušli u drugo poluvreme i nastavili tamo gde su stali početkom meča. Australija se branila i pokušavala da šanse kreira iz kontri.

Napadali su fudbaleri Tunisa gol Australije iz minuta u minut ali nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol Metjua Rajana. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.

U drugom meču grupe D danas od 17 časova sastaće se Francuska i Danska.

Treće kolo grupe D na programu je 30. novembra, a sastaće se Tunis-Francuska i Australija-Danska.

TUNIS - AUSTRALIJA 0:1

Stadion: "Al Džanub"

Sudija: Danijel Siebert 

Strelac: Djuk 23. 

Tunis: Damen - Bron, Merija, Talbi - Dreger, Shiri, Laiduni, Abdi - Sliti, Msakni, Žebali 

Australija: Rajan - Laraćo, Siter, Rouls, Behič - Muj, Irvin, Megre - Leki, Gudvin, Djuk

Drugo poluvreme

Veliki trijumf Australije. Tunišani mogu da pakuju kofere.

90+2 minut - Opsada gola Australije, gužva ušesnaestercu, ali brane se Kenguri.

90. minut - Igraće se još šest minuta

87. minut - Opet je Sliti nanizao Australijance i ušao u kazneni prostor, sve je dobro uradio do završnice. Izgubio je korak, šutirao u padu - blokiran je.

84. munut - Šut Talbija sa velike udaljenosti brani Rajan bez većih problema.

Foto: AP

 

82. minut - Korner za Tunis. Sve manje vremena za tim sa severa Afrike da bar izbegne poraz. Brani se Australija bez većih problema i ovaj put.

75. minut - Evo ga i Miloš Degenek ulazi u igru umesto Karačića.

71. minut - Australija je sada mogla sve da reši. Probio je Meklaren po levom boku, pobegao je čuvaru i poslao oštru loptu po zemlji na peterac. Zakasnio je Leki. Uklizao je, ali ostao kratak.

61. minut - Ofanziva Tunisa. Pokušao je Sasi sa preko 25 metara, a lopta je završila u publici. Sve jači pritisak stvara Tunis, žele gol, koji bi poravnao situaciju na semaforu. Spremaju se i prve promoze u redovima Australije. Ajdin Hrustić će na teren i to umesto Djuka, strelca jedinog gola na meču! Ušao je i MekKlaren, koji menja vezistu MekGrija.

Foto: AP

 

57. minut - Brži i snalažljiviji su bili Australijanci od Tunižana, izdržali su brojne duele na sredini, stigla je lopta do Irvina , koji je povukao i proigrao Gudvina. Šutirao je iskosa sa leve strane, nije bio ni blizu

52. minut - Drama u 16 metara Australije. Tunis je imao dve, tri opasne situacije pred golom Rajana. Tražili su i penal, međutim ništa od toga!u peterac, nisu do nje stigli Msakani i Žebali.

49. minut - Krenuli su tunišani ofanzivno u nastavku. Poslao je Sliti oštru loptu u peterac, nisu do nje stigli Msakani i Žebali.

46. minut - Prva promena u taboru afričke selekcije, umesto Dregera u igri je Sasi

Prvo poluvreme

Foto: AP

 

45+2 - Neverovatnu priliku propušta Msakni Sjajno je Msaknija uposlio Džebali, ovaj se našao na dva metra od gola protivnika, ali je njegov udarac završio pored desne stative. To je bilo sve u prvom poluvremnu, posle koga "kenguri" imaju prednost.

45. minut - Mogla je sada Australija da duplira prednost. Fran Karačić pogađa u leđa Meriju.

Foto: AP

 

41. minut - Kakav zicer za Tunis. Najbolja šansa na meču. Odlično je "zalamo" Žebali, pa prosledio loptu Dregeru koji je šutirao sa nekih 10ak metara iz prve, ali je fudbaler Australije izblokirao njegov udarac. Usledio je korner, posle kog se ništa nije desilo.

37. minut -  Pokušavaju Tunišani da se nametnu na terenu i preuzmu dominaciju, ali im nikako ne odgovara žustra igra Australije. 

34. minut - Nova prilika za Australiju. Sjajno je Irvin utrčao na prvu stativu prilikom izvođenja kornera, ali je njegov udarac bio neprecizan. Ostaje 1:0 za Australiju.

26. minut - Žuti karton dobija Laiduni.

23. minut - Australija vodi posle odličnog udarca glavom Mičela Djuka. Ništa se nije dešavalo bez šuteva u okvir gola i onda hladan tuš za Afrikance. Odlično je sa levog krila centrirao Krejg Gudvin, ali je pre svega perfektno zahvatio glavom napadač japanske Okajame i matirao golmana Tunisa.

Foto: AP

 

19. minut - Sjajno je Tunis otvorio kontru, lopta je došla do Džebalija koji je odigrao sjajnu povratnu za Msaknija, ali mu je u završnici pobegla lopta. Nedugo zatim ka golu Rajana je šutirao i Dreger,

16. minut - Ništa, veliko ništa, teška utakmica i za gledanje. Ko nije iz Tunisa i Australije jadna mu majka. Najlošiji uvodni minuti na Svetskom prvenstvu.

12. minut - Uspela je selekcija Australije da nametne svoj stil, napadaju, ali još uvek čekamo na prvu šansu.

FOTO: AP/Tanjug

 
 
 

7. minut - Slobodan udarac za Australiju na dobroj poziciji za centaršut. Fauliran je Eron Moj. Odbranio se Tunis.

6. minut - Žustro i nepovezano. Obe ekipe su sa ogromnom željom ušle u meč. Videli smo mnogo jakih startova, ali ujedno i nepovezanih dodavanja obe selekcije.

1. minut - Sudija Sibert iz Nemačke je dao znak za početak meča.

FOTO: AP/Tanjug

 

Uoči meča

Drugi dana drugog kola Svetskog prvenstva u Kataru počinje duelom Australije i Tunisa koji, bar po imenima timova, ne deluje toliko interesantno, ali je i te kako važan za obe ekipe kada je nastavak takmičenja u pitanju.

Tunis je u prvom kolu iznenadio Dance i uzeo je bod (0:0), dok je Australija povela protiv Francuske, a onda su Olivije Žiru i Klijan Mbape napravili preokret (4:1).

U ovom meču Australijanci, za koje igra i bivši igrač Crvene zvezde Miloš Degenek, moraju svim silama da krenu po tri boda. Sve drugo bi samo zakomplikovalo situaciju kada su šanse za prolazak dalje u pitanju. 

Ni Tunis nema puno mesta kalkulacijama, jer ih u poslednjem kolu očekuje Francuska, tako da tri boda na Al Janub stadionu je moranje i za afričku selekciju. Ko će imati više sreće i zakomplikovati situaciju Dancima i "trikolorima" saznaćete posle rovovskih 90 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)