BOLEST NEMA GRANICE: Lažna država Kosovo traži od FIFA da kazni Srbiju

Novosti online

26. 11. 2022. u 08:56

Dok traje Svetsko prvenstvo u Kataru javio se, potpuno neočekivano, fudbalski savez tzv. Kosova i tužio Srbiju Fifi!

БОЛЕСТ НЕМА ГРАНИЦЕ: Лажна држава Косово тражи од ФИФА да казни Србију

FOTO: Tanjug/AP

Sve zbog fotografije na kojoj se u našoj svlačionici vidi zastava Srbije sa granicama Kosova i Metohije i porukom „Nema predaje“.

U pitanju je fotografija koja pokazuje zastavu koja se u svlačionici Orlova našla u toku večeri u kojoj su igrali protiv Brazila, tačnije u četvrtak uveče.

Fotografija na kojoj se nalazi pomenuta poruka uz zastavu Srbije, pojavila se na društvenim mrežama, zbog čega je FS „Kosova“ rešilo da reaguje.

- Ovakvim aktima šovinizma nije mesto na sportskoj priredbi, a još manje u objektima u kojima se održava najveći događaj svetskog fudbala“, naveo je FS tzv. Kosova, iz kog su istakli da FIFA mora da preduzme mere sankcionisanja protiv Srbije.

- Fudbal, kao najpopularniji sport na svetu, prenosi vrednosti jedinstva i suštinu podele, dok se ovaj agresivni čin ne poklapa sa takvim vrednostima, pa mora biti kažnjen“, poručili su iz FS „Kosova“.

Na sve ovo je reagovao i Hajrulja Čeku, ministar omladine i sporta u vladi samoproklamovane države, koji je zatražio od FIFA da načini konkretne poteze, pošto je FS „Kosova“, kako je rekao, punopravni član FIFA i UEFA.

Bolestan potez čelnika lažne države Kosovo, verovatno ni krovna svetska organizacija neće razmatrati, ali šta bi oni radili da nije Srbije.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)