"ŠTO NE PITATE AMERIKANCE I ENGLEZE O AVGANISTANU?" Izjava koja je zatresla Mundijal! Ovo je čovek koji je rešio da kaže istinu u Kataru

Novosti online

25. 11. 2022. u 13:51

REPREZENTACIJA Irana igrala je danas svoju drugu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kataru, a na jučerašnjoj pres-konferenciji koju je održao Karlos Keiroš bilo je priče više o politici nego o sportu. Novinarka Bi-Bi-Sija je svojim ponašanjem posebno naljutila ovog iskusnog trenera i on je odlučio da reaguje.

ШТО НЕ ПИТАТЕ АМЕРИКАНЦЕ И ЕНГЛЕЗЕ О АВГАНИСТАНУ? Изјава која је затресла Мундијал! Ово је човек који је решио да каже истину у Катару

FOTO: Tanjug/AP

Iranci su se našli u centru pažnje već na svom prvom nastupu na Mundijalu, na kojem su ubedljivo poraženi od Engleske sa 6:2, ali nakon utakmice bilo je više priče o političkim stvarima nego o fudbalu.

Kao što je već poznato, u ovoj zemlji traje već odavno protest protiv vlasti nakon što je 16. septembra ubijena Mahse Amini, te su u ovoj državi pokrenuti ogromni protesti zbog toga što su ugrožena prava žena i to na najgori način.

FOTO: AP/Tanjug

Vlast u Iranu pokušava na sve načine da utiša i završi taj protest, ali ni slutili nisu da će to sve otići i van granica te zemlje. Čak su i fudbaleri na Mundijalu pokazali nezadovoljstvo zbog statusa žena u svojoj državi, što je pokrenulo lavinu novih komentara.

Jasno je da su reprezentativci Irana pokazali nezadovoljstvo zbog trenutnog stanja u zemlji i svega onoga što se dešava njihovim ženama, te su kao znak protesta odbili da pevaju himnu svoje domovine na meču protiv Engleske.

FOTO: AP/Tanjug

Sve to odobrio je i selektor ove reprezentacije Karlos Keiroš, ali iskusni trener smatra da više nema potrebe da se fudbaleri petljaju u političke stvari i da je sada jedino bitno da se potpuno fokusiraju na nastup na Mundijalu.

Juče su Iranci održali pres-konferenciju pred meč protiv Velsa, a uz Keiroša se pojavio i napadač Mehdi Taremi.

U centru pažnje našla se novinarka Bi-Bi-Sija Saima Kalil, koja je htela da pita Taremija za dešavanja u Iranu, ali Keiroš to nije dopustio.

FOTO: Tanjug/AP

Selektor Irana poručio je da više ne žele pričati o politici i da je krajnje vreme da puste njegov tim da se fokusira na nastup na Mundijalu i da je sada fudbal jedina stvar o kojoj žele da pričaju.

FOTO: AP/Tanjug

To se ovoj novinarki baš i nije svidelo, pa je došlo do svađe, nakon završetka pomenute konferencije. Portugalac je bio veoma direktan i zamolio je da više ne postavlja igračima takva pitanja i da je vreme da ih puste na miru.

- Da li smatrate da nije fer da ne možemo postaviti takvo pitanje? - pitala je novinarka Portugalca kada je on nakon konferencije odlučio da razgovara sa njom i objasni joj neke stvari, te je odgovorio:

- Sada da ja vas pitam jednu stvar. Pres-konferencija je završena, mislite li da je fer i ok da takva pitanja postavljate drugim trenerima? To je jedino što vas pitam.

- Apsolutno, ali pitam igrača Irana o dešavanjima u njegovoj državi - odgovorila je Kalil, a zatim je selektor Irana ponovo reagovao.

- Zašto ne pitate druge trenere slične stvari? Zašto ne pitate Sautgejta (trener Engleske) šta misli o Engleskoj i Americi, o stvarima koje su radili u Avganistanu? Zašto to pitanje ne postavite selektoru Amerike? - jasno je poručio Keiroš, a zatim je napustio salu, nakon što je svetu rekao istinu.

Jasno je da se u Kataru priča najmanje o fudbalu, a mnogo više o nekim drugim stvarima, što je očigledno zasmetalo selektoru Irana.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)