"PRITISAK JE KAD BEŽIŠ OD "OLUJE" I NATO BOMBARDOVANJA": Srbin u dresu druge reprezentacije očitao lekciju celom svetu

Novosti online

24. 11. 2022. u 14:14

Miloš Degenek je stigao na svoj drugi Mundijal u karijeri i uspeo da upiše prvi nastup.

ПРИТИСАК ЈЕ КАД БЕЖИШ ОД ОЛУЈЕ И НАТО БОМБАРДОВАЊА: Србин у дресу друге репрезентације очитао лекцију целом свету

Foto: AP

Nakon što je u Rusiji ostao na klupi za sva tri meča u Kataru je u 85. minutu duela sa Francuskom ušao na teren. Zamenio je Nejta Etkinsona i tako postao još jedan Srbin koji je nastupao za neku drugu selekciju na Svetskom prvenstvu. 

Australijski novinari su ga posle meča pitali da li oseća pritiska posle tako teškog poraza, pogotovo u meču u kome je Australija vodila, ali ovo je samo nasmejalo momka rođenog u Kninu 1994. godine.

- Mislite da je ovo pritisak? Ne, ovo nije pritisak. Pritisak je kada sam kao beba bežao od rata, pritisak je kada sam sa šest godina bio usred novog rata. To je pritisak. Nije pritisak kada mislite da morate da dobijete neki meč, tada niko ne može da umre", jasan je bio Degenek. 

Štoper Kolumbus Krua i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde orđen je u Kninu, da bi kao beba morao da beži od hrvatskih snaga u operaciji "Oluja". Doselio se u Beograd, gde je preživeo NATO bombardovanje Srbije, nakon čega se njegova porodica 2000. godine doselila u Australiju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)