PIKSI PRELOMIO: Ovo je sastav Srbije za meč sa Brazilom

Novosti online

24. 11. 2022. u 08:24

Fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras protiv Brazila, utakmicu prvog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

ПИКСИ ПРЕЛОМИО: Ово је састав Србије за меч са Бразилом

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Dragan Stojković je nedavno izjavio da već zna kojih 11 igrača Brazila će igrati protiv Srbije. A kada je reč o 11 odabranih "orlova", ni tu gotovo da nema dileme.

Odbrana i golman su izvesni i nema prostora ni za kakva iznenađenja. Vanja Milinković-Savić je izborio status prvog čuvara mreže našeg tima. Milenković, Veljković i Pavlović su već uigran trio u koji Piksi ima ogromno poverenje.

Jedino upitnik koji možemo da postavimo odnosi se na zadnje vezne fudbalere. Naime, dva su varijante - jedna ultraofanzivna i druga umerno napadačka. Iako je Stojković poznat kao trener koji forsira napadački fudbal, svi su izgledi da će ovoga puta biti oprezan.

Razlog za to je i povreda Mitrovića, koji se tek vraća na teren, i preveliki rizik bi bio da provede 90 minuta u igri. Zbog toga će verovatno od prvog minuta na teren i Gudelj i Lukić, a Mitar je u planu za drugo poluvreme utakmice.

Naravno, mnogo će zavisti od rezultata, ali je izvesno da će Aleksandar dobiti svoje minute na sutrašnjem spektaklu. Svi se nadamo se će Kostić biti spreman (alternativa je Darko Lazović), a sa druge strane mesto je rezervisano za Andriju Živkovića. Između njih dvojice biće Sergej Milinković-Savić i Dušan Tadić.

Dragan Stojković, Foto Marko Metlaš

 

Inače, što se tiče istorije Srbija će pod tim imenom treći put igrati na Svetskom prvenstvu, a ukupno 13. put ako računamo i nastupe u sklopu jugoslovenskih reprezentacija. Srpski tim nije prošao grupnu fazu od 1998. godine.

Reprezentacija je do sada odigrala ukupno 19 utakmica protiv Brazila, pobedila je dva puta, sedam utakmica završeno je remijem, a izgubila je u 10 mečeva.

Poslednji put Srbija i Brazil igrali su krajem juna 2018. godine u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde je petostruki svetski prvak pobedio sa 2:0 golovima Paulinja i Tijaga Silve.

Utakmica na stadionu Lusail počinje u 20 časova.

U drugoj utakmici u Grupi G, Švajcarska će od 11 časova igrati protiv Kameruna.

TIM SRBIJE ZA BRAZIL:

Vanja Milinković-Savić, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović, Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Andrija Živković, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Darko Lazović, Dušan Vlahović.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)