TO! Piksi i "orlovi" dobili fenomenalnu vest neposredno pred meč Srbija - Brazil

Novosti online

23. 11. 2022. u 21:30

SVETSKO prvenstvo u fudbalu dolazi do usijanja, bar kada se o ovdašnjoj javnosti radi jer se primakao meč Srbija - Brazil u 1. kolu grupe G. A neposredno uoči te utakmice "orlovi" su dobili sjajnu vest.

ТО! Пикси и орлови добили феноменалну вест непосредно пред меч Србија - Бразил

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Podsetimo, strateg reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je vrlo zanimljivu konferenciju za štampu, a jedan njen segment se odnosio na kadrovsku situaciju u ekipi kojom komanduje.

Selektor "orlova" nije želeo, naravno, da otkriva koji će tačno tim suprotstaviti Brazilu, ali jeste zabrinuo naše navijače kada je rekao sledeće:

- Što se tiče našeg tima, dobro smo radili, dobro smo se adaptirali na život u Kataru, stanje je zadovoljavajuće, jedino je Kostić pod znakom pitanja za sledeću utakmicu. Eto, otkrio sam vam nešto.

Filip Kostić se već neko vreme nalazi pod znakom pitanja zbog povrede, ali je na poslednjem treningu "orlova" - i on odradio vežbe sa saigračima.

Fenomenalan je to znak za naš nacionalni tim jer je levokrilni Kostić standarni član startne postave reprezentacije Srbije i, uz kapitena Dušana Tadića, najbolji asistent ove ekipe.

Filip Kostić / FOTO: M. Vukadinović

Kostićeve bravure prilikom špartanja uz levu aut-liniju vinule su ga poslednjih godina u vrh evropskog i svetskog fudbala, pa je posle osvajanja evro-trofeja sa Ajntrahtom letos prešao u Juventus, gde je sa Dušanom Vlahovićem nastavio da sarađuje kao što su to redovno činili i u napadačkim akcijama "orlova".

Filip Kostić je bio i ostao izuzetno važan šraf Piksijeve fudbalske mašinerije, pa ako je uspeo da se oporavi od problema koji ga je mučio, što bi učestvovanje u treningu moglo i da nagovesit, onda je to svakako sjajna vest za nacionalnu selekciju Srbije pred duel sa moćnim Brazilom.

U uvodnom delu sezone u Italiji, Kostić je na 15 mečeva za Juventus jednom bio strelac i pet puta asistent u Seriji A, jednom i u Ligi šampiona, a jednom i za reprezentaciju Srbije u Ligi nacija. U prethodnoj sezoni je dao sedam golova i imao 15 asistencija za Ajntraht.

Za Srbiju je dosad igrao tačno 50 puta i uz tri gola ostvario deset asistencija.

 

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra protiv Brazila u četvrtak od 20 sati po našem, srednjoevropskom vremenu, a tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)