MILOŠ NINKOVIĆ ZA NOVOSTI: "Ne bismo smeli prerano da poletimo"

Ž. U.

23. 11. 2022. u 20:18

MILOŠ Ninković fizički je daleko od Srbije, ali je svim srcem uz reprezentaciju.

МИЛОШ НИНКОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Не бисмо смели прерано да полетимо

FOTO: Tanjug/AP

Jedan od najboljih fudbalera australijske lige, član Vestern Sidneja, nije iznenađen što su se "orlovi" vinuli do Katara i tamo očekuje da nastave u pobedničkom stilu. Kreativni vezista ima iskustvo igranja na Mundijalu pošto je 2010. bio u ekipi selektora Radomira Antića u Južnoj Africi.

- Za mene, ogroman uspeh bio bi da Srbija prođe grupu - kaže Ninković za "Novosti".

- Ipak, kada smo već došli do Katara, zašto da ne pokušamo da ostvarimo još više ciljeve. Naš fudbaler smatra da imamo teške protivnike u Aziji.

- Žreb je bio nemilosrdan kada nam je za protivnika dodelio Brazil, najkvalitetniju ekipu planete. Švajcarska nam ne leži, ali dobrom analizom možemo da joj pronađemo slabe tačke. Nadam se da idemo u osminu finala, ali sigurno neće biti lako.

I 2010, kada je igrao Ninković, i sada, u našoj selekciji vlada dobra atmosfera.

- Preko nam je potreban mir. Izabranici Stojkovića morali bi da ga sačuvaju, a onda nije nemoguće da se i nama neke stvari nameste. Moja generacija uspela je da savlada fudbalsku velesilu kakva je Nemačka, ali u odlučujućem meču za prolazak grupe, poklekli smo sa Australijom, objektivno najslabijim protivnikom. "Kenguri" su nam oteli slavu iz samo dva šuta.

Hrabriji prognozeri smatraju da "orlovi" mogu da ostanu do samog kraja.

- Preuranjene su te priče. Recimo, mi smo 2010. lepo igrali, imali velike ambicije pre Mundijala, ali smo razočarali. Za uspeh moraju mnoge stvari da se poklope. Za početak, ne bismo smeli da poletimo. Bitno je da što bolje odigramo mečeve grupne faze. Posle je sve moguće. Ako nam se "otvori", kao što je Hrvatskoj u Rusiji, sigurno da daleko možemo da doguramo.

Vezista Sidneja naglašava kvalitete našeg tima.

- Imamo dobre igrače, vrhunskog selektora i fenomenalnu atmosferu, što je najbitnija stvar. Naravno, na velikim takmičenjima, gde nijanse odlučuju, jako je bitno da budete i miljenik sreće. Jedan mali momenat može da promeni ceo tok i utakmice i samog učešća. Znanje i kvalitet Srbija ima. Uz mnogo sreće, svakako je sve moguće - kaže Ninković, koji blistavu karijeru polako privodi kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)