ARGENTINA POKRADENA! Isplivala fotografija: Najveća mundijalska senzacija je plod sudijske greške, zakazala i tehnologija (FOTO)

Novosti online

22. 11. 2022. u 22:46

FIFA je učinila sve da Svetsko prvenstvo protekne bez sudijske greške i da službena lica budu ta o kojim će se najmanje pričati, međutim to nije slučaj. Prvi veliki skandal desio se već trećeg dana turnira.

АРГЕНТИНА ПОКРАДЕНА! Испливала фотографија: Највећа мундијалска сензација је плод судијске грешке, заказала и технологија (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Saudijska Arabija je senzacionalno pobedila Argentinu i to posle preokreta, a konačan rezultat glasio je 2:1 za azijsku reprezentaciju koja je tako stigla do najveće pobede u svojoj istoriji.

FOTO: Tanjug/AP

Nakon prvog poluvremena Argentina je golom Lea Mesija iz penala imala minimalnu prednost, uz nekoliko poništenih golova zbog ofsajd pozicije.

Internetom su počele da kruže fotografije pogotka Lautara Martineza na osnovu kojih se može pričati o prvoj velikoj grešci sudija na Mundijalu.

Utisak je da prilikom povlačenja linija arbitri nisu gledali poziciju levog beka Saudijca koji je bio bliži golu od napadača Intera.

Svi koji ne opravdavaju tehnologiju su posle ovog detalja došli na svoje te su pročeli kritikovati FIFA jer ovakav propust je nedopustiv.

Argentina do kraja grupne faze svakako ima velike šanse za prolaz pogovoto nakon rezultata drugog meč u grupi C između Meksika i Poljske.

FIFA je sudijama naredila da se utakmice produžuju maksimalno pa su ljibitelji fudbala do sada gledali susrete koji u proseku traju duže od 100 minuta.

Međutim, današnja situacija zbog ofsajda i regularnog gola Lautara Martineza svakako ostavlja lošu sliku o suđenju na Mundijalu.

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra protiv Brazila u četvrtak od 20 sati po našem, srednjoevropskom vremenu, a i tu utakmicu ćete moći uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI:

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)