SKANDALOZNA ODLUKA SLOVENCA U KATARU: Hapšen sa srpskom starletom, a sada mu svet sudi! Igrač hitno prebačen u bolnicu, on ni da trepne

Novosti online

22. 11. 2022. u 15:29

SLOVENAČKI sudija Slavko Vinčić našao se na ogromnom udaru kritika zbog situacije iz sudijske nadoknade utakmice Argentina - Saudijska Arabija. Tada je Jaser el Šahrani dobio brutalan udarac u glavu od svog golmana, a Vinčić nije prekinuo meč odmah iako je igrač nepomično ležao na terenu.

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА СЛОВЕНЦА У КАТАРУ: Хапшен са српском старлетом, а сада му свет суди! Играч хитно пребачен у болницу, он ни да трепне

FOTO: AP/Tanjug

Saudijska Arabija je danas nakon neverovatnog preokreta savladala selekciju Argentine i napravila veliku senzaciju u prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru, a meč je obeležio i stravičan sudar El Šahranija sa svojim golmanom Mohamedom el Ovaisom.

FOTO: Printskrin

Sve se dešavalo na početku sudijske nadoknade drugog poluvremena kada su Argentinci napadali svim silama, a jedna duga lopta je defanzivi rivala napravila velike probleme.

Naime, golman El Ovais je uspeo da uhvati tu loptu, ali, prilikom skoka je nezgodno kolenom direktno u glavu udario El Šahranija, koji je da stvar bude gora naknadno udario glavom od zemlju prilikom pada.

Bilo je svima jasno da je defanzivac Saudijske Arabije dobio žestok udarac jer je nepomično ležao na terenu, stadion je zanemeo i zgroženo posmatrao kako Vinčić uopšte ne reaguje iako su pravila FIFA jasna.

Glavni sudija mora da prekine utakmicu ukoliko igrač dobije udarac u glavu i ne pridigne se odmah (što El Šahrani nije uradio), no Vinčić nije reagovao, a to je moglo kobno da se završi.

Iz lekarskog tima Saudijske Arabije poručili su da je to mogla biti kobna greška glavnog sudije jer je El Šahrani zadobio žestok udarac i odmah je ostao bez svesti, ali na svu sreću izbegnuta je tragedija.

Srećom saigrači su odmah pritekli u pomoć, a nakon što je konačno Vinčić prekinuo meč utrčao je i lekarski tim i bilo je jasno da je igrač Saudijske Arabije teže povređen.

On je na nosilima iznesen s terena i odmah je prebačen u bolnicu i prema prvim informacijama iz Katara doživeo je ozbiljan potres mozga. Kako stvari stoje, verovatno neće igrati u narednom meču protiv Poljske.

FOTO: Tanjug/AP

Povreda koju je zadobio je poprilično ozbiljna, što dovoljno pokazuje kakvu grešku je Vinčić napravio što odmah nije prekinuo meč.

No, na njegovu sreću sve se dobro završilo, ali ova situacija pokazala je da FIFA nije bez razloga uvela pravilo da se utakmica prekida odmah u slučaju da se radi o povredi glave nekog od igrača.

 

Domaćoj javnosti Slovenac je poznat po jednom skandalu.

Naime, našao se među 35 ljudi koji su prisustvovali jednoj zabavi u vikendici kraj Bijeljine u kojoj je pronađena određena količina droge i oružja. Osim njega tu se našla i srpska starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon.

Foto Screenshot BN TV

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine odredilo je pritvor za sedam osoba zbog sumnje na krivično delo udruživanja radi činjenja krivičnih dela međunarodnog vrbovanja zbog prostitucije, krijumčarenja ljudi, konzumacije opojnih droga i neovlašćenog držanja oružja i municije.

Ovim povodom i sam Vinčić je pričao u jednom intervjuu.

– Slučajno sam se našao na tom ranču. Imam svoju firmu i bio sam u Bosni i Hercegovini na poslovnom sastanku. Prihvatio sam poziv na ručak i to se pokazalo kao moja najveća greška. Žalim zbog toga… Sedeo sam za stolom sa društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se što se dogodilo. Nemam nikakve veze sa grupom koja je uhapšena i privedena, a tako ni moji poslovni partneri. – rekao je Slovenac.

Objasnio je i da nema veze sa tim ljudima koji su uhapšeni.

– Da, stvarno su nas odveli u policiju i ispitali kao svedoke. Kad se ispostavilo da ih i ne poznajemo, mogli smo da odemo. Noćna mora, šta da kažem. Prolazim kroz jako teško vreme… želim da se naspavam, želim mir i privatnost. Ceo događaj prikazan je previše dramatično. Mi nismo imali ništa s tim. Nije bilo orgija, nisam video nikakvo oružje. Sedeli smo kao društvo kad je policija, oko osam uveče, uletela. Kad prevrtim film, kao da sanjam – zaključio je Vinčić.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)