LUDNICA U REŽIJI GAUČOSA: Pogledajte korteo navijača Argentine na ulicama Dohe, Katarani u šoku i neverici (VIDEO)

N. ILjUKIĆ

21. 11. 2022. u 14:15

FUDBALERI Argentine stigli su u nedelju u Katar, uz veličanstven doček navijača, koji su u ponedeljak nastavili da luduju ulicama Dohe.

ЛУДНИЦА У РЕЖИЈИ ГАУЧОСА: Погледајте кортео навијача Аргентине на улицама Дохе, Катарани у шоку и неверици (ВИДЕО)

FOTO: N. Iljukić

Od specijalnog izveštača "Novosti" iz Katara

Uz zvukove bubnjeva, fanfara i navijačkih pesama, dočekali su reprezentativce Argentine po sletanju u Dohu, a danas su svetu priredili spektakl na ulicama Dohe.

 

Argentinci su pravi hit, a deo Dohe koji se zove Sit vakif pretvorili su u Buenos Ajres u malom.

Dominirale su zastave Argentine i posteri Maradone u prirodnoj veličini. Većina je u dresovima nacionalnog tima, ali ima i onih u dresovima Boke, Rivera i drugih klubova.

A kolika je privrženost nacionalnom timu pokazuje primer 24-godišnje Valere, koja nije birala sredstva kako da dođe u Katar.

- Pozajmila sam oko 8.000 dolara od roditelja. Svi moji prijatelji su tu, nije bilo šanse da kažem ne i ne dođem ovde - ističe mlada Argentinka. 

Gaučosi na titulu šampiona čekaju od 1986. kada je zlatni pehar u vitrine doneo upravo Dijego Maradona. Ovo će biti prvi Mundijal od kada je Zlatni dečko argentinskog i svetskog fudbala napustio ovaj svet, a na terenu uzdaće se u Lionela Mesija, kome će ovo biti verovatno poslednja prilika da se okiti titulom šampiona sveta.

Argentina svoj pohod na treću titulu šampiona sveta počinje u utorak utakmicom protiv Saudijske Arabije od 11 časova po srednjoevropskom vremenu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)