DOČEK UZ BUBNJEVE I FANFARE Navijači Argentine dočekali ljubimce u Kataru i do zore ostali na aerodromu (FOTO)

Đ. S.

17. 11. 2022. u 22:39

ISPREPLETANI zvukovi bubnjeva, fanfara i ushićenih povika, dočekali su reprezentativce Argentine po sletanju u Dohu.

ДОЧЕК УЗ  БУБЊЕВЕ И  ФАНФАРЕ Навијачи Аргентине дочекали љубимце у Катару и до зоре остали на аеродрому (ФОТО)

Foto: Profimedia

Navijači iz Indije, koji podržavaju razne reprezentacije, okupirali su Katar ovih dana, a kao što Engleska, Portugal i ostali imaju svoju bazu fanova iz te zemlje, imaju i "gaučosi".

Zajedno sa navijačima iz Argentine, njih oko 500, do četiri ujutru po lokalnom vremenu čekalo je da vidi Lea Mesija i društvo. Međutim, autobus koji je sa aerodroma prevezao "gaučose" do hotela u kojem će odsesti, bio je predaleko od znatiželjnih očiju. Nije pomogla ni žičana ograda koja je znatno udaljila ushićene fanove južnoameričke selekcije.

- Hteli smo da vidimo Lea, ali nažalost nismo uspeli. Ali mora da se odmara, to je najbitnije - rekao je Dijego Kordovez, jedan od prisutnih na okupljanju, prenosi sajt Skrol.in.

Foto: Profimedia

Pored Indijaca i Argenitnaca, na dočeku za "gaučose", bilo je članova i fan kluba Argentine iz Katara, koji po nekim navodima ima čak 5.000 članova. Retku priliku da vide svoje idole i heroje, nisu hteli da propuste. Mada su i oni bili pomalo razočarani što ekipa nije prišla bliže oduševljenoj masi koja je u ritmu bubnjeva pevala navijačke pesme.

- Ako će ovo da bude poslednji Leov Mundijal, onda za to nema boljeg mesta - kaže Muniš Šarma, takođe za sajt Skrol.in i priseća se trenutka kada je uživo gledao kao Mesi daje pobednički gol Brazilcima (1:0) u prijateljskom meču odigranom u Dohi 2010.

Iako pomešanih nacionalnosti, svi navijači sanjaju isti san - titulu "gaučosa".

Kroz razne običaje, razmenjuju segmente iz navijačke kulture, i kako prenose tamošnji reporteri, neke posebne netrpeljivosti zasada nema.

- Pokušavam da ih naučim šta mi pevamo, dok su i oni nama objašnjavali neke reči - ističe Silvija Perla, 68-godišnja Argentinka u Dohi.

A kolika je privrženost nacionalnom timu pokazuje primer 24-godišnje Valere, koja nije birala sredstva kako da dođe u Katar.

- Pozajmila sam oko 8.000 dolara od roditelja. Svi moji prijatelji su tu, nije bilo šanse da kažem ne i ne dođem ovde - ističe mlada Argentinka. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)