BUM-BUM-BUM! BOMBA PRED KATAR: Obistinile se reči Piksija? Srbija na pragu da dobije malu koloniju u Juventusu (VIDEO)

Novosti online

16. 11. 2022. u 22:02

KAKO izveštavaju mediji u Italiji predviđanje selektora Dragana Stojkovića da će Sergej Milinković-Savić obući dres Juventusa moglo bi uskoro da se obustini, a Apeninima bi uskoro mogla da eksplodira transfer-bomba, i to uoči prevenstva u Kataru.

БУМ-БУМ-БУМ! БОМБА ПРЕД КАТАР: Обистиниле се речи Пиксија? Србија на прагу да добије малу колонију у Јувентусу (ВИДЕО)

FOTO: FSS

Podsetimo, u martu mesecu ove godine Piski je dobio pitanje novinara "Tutosporta" o tome koja bi bila idealna destinacija za reprezentativca Srbije i zvezdu Lacija Sergeja Milinkovića-Savića.

Foto: Profimedia

- Rekao bih mu da ide u Juventus - istakao je Stojković, a potom i obrazložio zašto upravo u Torinu vidi svog pulena iz nacionalne selekcije.

- Zato što je Juventus institucija. I pre svega zato što Dušan Vlahović već igra za Juventus. I meni bi bilo lakše, dovoljno bi mi bilo da pratim samo jedan meč da vidim obojicu. Šalu na stranu, Sergej je savršen igrač za Alegrijev tim. Gledam sve utakmice Juventusa i nedostaje vezista kao što je Milinković Savić. Sergej ima stas, asistencije, golove, dobro poznaje italijansku ligu. Međutim, navijam da pređe u Juventus, ali to nije na meni. Namere Anjelija i Lotita će se računati.

FOTO: Tanjug

Juventus se, kako se izveštava, ove nedelje zaista i sastao sa agentom Sergeja Milinković-Savića usred sve većeg interesovanja za transfer za superzvezdu Lacija, a veruje se i da Arsenal želi da potpiše Srbina.

Kako prenosi "Kalčo Merkato", igračev predstavnik Mateja Kežman bio je u Torinu kako bi poslovao sa bratom Milinkovića-Savića, Vanjom, koji je čuvar mreže gradskog rivala "stare dame" - Torina.

Foto: M. V.

Međutim, na putovanju se agent sastao i sa Juventusom oko potencijalnog dogovora u vezi sa vezistom rimskih "nebesko-plavih".

Poznato je da "stara dama" već godinama "flertuje" sa vezistom Lacija i rerpezentacije Srbije Sergejom Milinkovićem-Savićem, a agent Dušana Vlahovića Darko Ristić je u intervjuu za italijanski "La Gazeta delo Sport" apostrofirao da bi bivši fudbaler Vojvodine bio idealno pojačanje za crno-bele.

- Sergej je odličan igrač, svetske klase. Ako bi otišao (iz Lacija), tim koji bi ga doveo dobio bi veliko pojačanje. On dobro sarađuje sa Dušanom (Vlahovićem) i oni čine idealan par - rekao je Ristić.

Profimedia

Predsednik Lacija tvrdi da potpis Milinkovića-Savića vredi 120 miliona evra (107 miliona funti). Ipak srpskom reprezentativcu ugovor ističe u junu 2023. godine, pa se očekuje da Juve neće morati da plati obeštećenje.

Pravila nalažu da klub kome ističe ugovor već sada ima pravo da pregovara sa interesentima, a izgleda da je Juve to već iskoristio i kaparisao još jednog "orla" u srpskoj koloniji u nastajanju na severu "čizme".

Foto: Profimedia

Gigant Serije A nije jedina ekipa koja juri 27-godišnjaka, a "Il Mesađero" je tokom leta izvestio da su "tobdžije" zapravo dale ponudu za srpsku zvezdu koja sija i ove sezone.

Vezista je postigao pet golova i sedam asistencija u svim takmičenjima za tim Mauricija Sarija, koji je sa pravom istakao kandidaturu za UEFA Ligu šampiona sledeće sezone kroz mesto među prva četiri u Seriji A.

FOTO: Tanjug/AP

Zaista, Srbin je dugo bio jedan od najtraženijih veznih igrača u Evropi. A sastanak Juventusa sa Milinković-Savić oko potencijalnog dogovora sledećeg leta je ogroman udarac za šanse Arsenala u pokušaju da potpiše jednog od najboljih fudbalera Serije A.

Kako stvari stoje, deluje da će ljubitelji fudbala zaista i gledati malu srpsku koloniju u crno-belom dresu. Dušan Vlahović, Filip Kostić i popularni "SMS" mogli bi da predvode jedan od najvećih klubova sveta.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)