"ORLOVI" IGRAJU ZA SLAVU, ALI I - BOGATSTVO! Neverovatan novac čeka fudbalere na Mundijalu, čak i ako izgube sve mečeve

Tanjug

13. 11. 2022. u 21:58

FUDBALSKA reprezentacija Srbije u ponedeljak počinje mini-pripreme za Svetsko prvenstvo koje "samo što nije", a na Mundijalu u Kataru mogla bi da zaradi ogroman novac.

ОРЛОВИ ИГРАЈУ ЗА СЛАВУ, АЛИ И - БОГАТСТВО! Невероватан новац чека фудбалере на Мундијалу, чак и ако изгубе све мечеве

Tanjug/AP

Zapravo, nagradni fond za šampionat planete je tako osmišljen, da "orlovi", a i sve druge ekipe-učesnice, već mogu da računaju na 8,5 miliona evra.


Toliko, naime, FIFA daje svakoj selekciji koja Svetsko prvenstvo završi do 17. do 32. mesta, odnosno ne prođe grupnu fazu.


Dakle, čak i tri poraza - svakoj reprezentaciji donosi pomenutu ogromnu sumu novca.


Prođe li se, pak, grupa, umesto 8,5 miliona evra, nagrada je 12,5 miliona.


To se odnosi na timove koji odmah ispadnu na startu nokaut faze, odnosno "Katar 2022" završe na nekoj od 9. do 16. pozicije.


Ko, međutim, posle grupe prebrodi i osminu finala, pa izgubi tek u četvrtfinalu, zaradiće umesto 12,5 čak 16 miliona evra.


Polufinalisti mogu da se nadaju značajno većim nagradama.


Na ovom Svetskom prvenstvu, kao i na svim prethodnim osim na onom prvom, u Montevideu, kada ekipa Kraljevine Jugoslavije i Sjedinjene Američke Države nisu odlučivale posebnom utakmicom o tome ko zauzima treće mesto, igraće se posle polufinala ne samo finale, već i meč za treću poziciju.


I, ko na kraju bude četvrti u Kataru, zaradiće 24 miliona evra, a "bronzani" tim - 26.


Poraženog finalistu čeka uteha u vidu 29 miliona evra, a čak 40 miliona evra dobiće reprezentacija koja osvoji ovogodišnje Svetsko prvenstvo u fudbalu.

FUDBALSKA REPREZENTACIJA SRBIJE - RASPORED UTAKMICA NA SVETSKOM PRVENSTVU

Prvi meč će "orlovi" igrati protiv Brazila, 24. novembra. Potom sledi utakmica sa Kamerunom, 28. novembra, a 2. decembra Piksijevi izabranici igraće sa Švajcarskom.

Ako naša selekcija bude među dve najbolje u grupi G, nastaviće takmičenje u osmini finala, u suprotnom - vratiće se kući. Mundijal u Kataru počinje 20. novembra i završava se 10. decembra 2022, a sve utakmice Piksijevih "orlova" i sva najvažnija dešavanja na šampionatu planete možete pratiti uz portal "Novosti".

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)