SKANDAL PRED MUNDIJAL: Otkriven dopingovan fudbaler, hitno izbačen iz reprezentacije

Tanjug

13. 11. 2022. u 16:29

NAPADAČ fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije Fahad Al-Muvalad suspendovan je danas iz nacionalnog tima za predstojeće Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

СКАНДАЛ ПРЕД МУНДИЈАЛ: Откривен допингован фудбалер, хитно избачен из репрезентације

Foto: N.I./EPA

U saopštenju Fudbalskog saveza Saudijske Arabije (SAFF) se navodi da je selektor Erve Renar iz predostrožnosti iz nacionalnog tima suspendovao Al-Muvalada.

Renar je umesto El-Muvalada pozvao Navafa Al-Abeda.

Saudijsko antidoping telo suspendovalo je igrača na 18 meseci do kraja marta zbog pozitivnog testa na furosemid, diuretik koji maskira prisustvo anabolika, a koji se nalazi na listi zabranjenih proizvoda Svetske antidoping agencije (WADA). Iako je saudijsko arbitražno telo ublažilo je suspenziju, SAFF je odlučila da Al-Muvalad ne igra na Mundijalu u Kataru.

Saudijska Arabija će u sredu odigrati prijateljski meč protiv Hrvatske uoči SP u Kataru. Mundijal će biti održan od 20. novembra do 18. decembra.

Saudijska Arabija će biti u grupi C sa Argentinom, Meksikom i Poljskom.

FUDBALSKA REPREZENTACIJA SRBIJE - RASPORED UTAKMICA NA SVETSKOM PRVENSTVU

Prvi meč će "orlovi" igrati protiv Brazila, 24. novembra. Potom sledi utakmica sa Kamerunom, 28. novembra, a 2. decembra Piksijevi izabranici igraće sa Švajcarskom.

Ako naša selekcija bude među dve najbolje u grupi G, nastaviće takmičenje u osmini finala, u suprotnom - vratiće se kući. Mundijal u Kataru počinje 20. novembra i završava se 10. decembra 2022, a sve utakmice Piksijevih "orlova" i sva najvažnija dešavanja na šampionatu planete možete pratiti uz portal "Novosti".

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)