BOSANCI HTELI DA "UKRADU" PIKSIJEVOG ORLA: "On je sanjao samo dres Srbije! Nisam hteo, moj stav je bio jasan..."

Novosti online

12. 11. 2022. u 16:52

JEDAN momak čvrsto je verovao da će jednog dana zaigrati za Srbiju na Mundijalu uprkos tome što je dobijao pozive drugih nacionalnih selekcija. Selektor Dragan Stojković objavio je svoj spisak za Katar i ostvario san Srđanu Babiću.

БОСАНЦИ ХТЕЛИ ДА УКРАДУ ПИКСИЈЕВОГ ОРЛА: Он је сањао само дрес Србије! Нисам хтео, мој став је био јасан...

FOTO: FSS

Rad i trud su se isplatili momku koji briljira u dresu španske Almerije, a on je podelio svoj uzbuđenje nakon prelepih vesti u njegovom domu. 

- Osećaj je sjajan. Ranije nije bila tako dobra atmosfera oko reprezentacije. Nisu se poklopili rezultati, a ova generacija je pokazala potencijal. Prihvaćen sam od strane kolektiva, kao da sam dugo tu i većinu igrača poznajem iz mlađih selekcija - rekao je za Maksbetsport Srđan Babić.

FOTO: M. Vukadinović

Nekadašnji defanzivac Vojvodine, Sosijedada i Crvene zvezde rođen je u Republici Srpskoj.

- Nije tajna da je Srbija uvek bila jedini moj izbor i čekanje se baš isplatilo. Verovao sam da će moje igre u Almeriji da budu ispraćene i zahvalan sam selektoru Stojkoviću. Ovo jedan od najlepših detalja, a srećan sam što idem u Katar.

Bio je strpljiv, znao je da bi mu reprezentativni dres neke zemlje pomogao u razvoju karijere, ali je išao srcem, i odabrao Srbiju. 

– Bilo je poziva da nastupam za BiH. Rođen sam u Banjaluci, ali nisam hteo. Moj stav je bio jasan i ovo čekam 26 godina. San svih nas je da budemo u dresu zemlje koju volimo – rekao je Babić i najavio hrabru i pametnu igru srpske reprezentacije na Mundijalu protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske.

Podsetimo, Srđan Babić osvojio je zlatnu medalju sa omladinskom selekcijom Srbije na Svetskom prvenstvu 2015. godine na Novom Zelandu

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)