ALBANSKI PROVOKATORI NAPADAJU SRBIJU U KATARU: Švajcarci napravili iznenađenje i spiskom ispisali istoriju

Novosti online

09. 11. 2022. u 12:11

MURAT Jakin saopštio je spisak Švajcarske za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a jednim potezom je ispisao i istoriju svetskih prvenstava.

АЛБАНСКИ ПРОВОКАТОРИ НАПАДАЈУ СРБИЈУ У КАТАРУ: Швајцарци направили изненађење и списком исписали историју

Foto: EPA

Ostalo je 11 dana, a selektor Švajcarske saopštio je spisak 26 fudbalera koje će povesti na turnir. Na spisku se nalazi jedno iznenađenje, a tu su i fudbaleri poznati, ali ne i omiljeni u srpskoj javnosti, albanski provokatori - Granit Džaka i Đerdan Šaćiri.

Oni su u centru pažnje zbog provokacija na meču Švajcarske i Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Srpski narod pamti rvački zahvat nad Aleksandrom Mitrovićem i proslavu uz dvoglavog orla.

Srbija na Mundijal u Kataru ide u znatno drugačijem raspoloženju, sa istim selektorom koji je izborio direktan plasman na Svetsko prvenstvo, a nema sumnje da se od naših fudbalera očekuje da zaustave Đerdana Šaćirija i Granita Džaku.

Oko golmana Jana Zomera bilo je najviše dilema zbog njegove povrede, ali se na vreme oporavio. Selektor je pored njega pozvao još trojicu golmana. Što znači da će Švajcarska biti prva reprezentacija koja je na Mundijal povela četvoricu golmana. Među njima je i Filip Ken koji do sada nijednom nije branio za seniorsku selekciju.

Od fudbalera balkanskog porekla na spisku Švajcarske poziv su dobili još Haris Seferović i Ardon Jašari, čiji su roditelji Albanci iz Severne Makedonije.

Spisak Švajcarske za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

GOLMANI: Jan Zomer (Borusija Menhengladbah), Jonas Omlan (Monpelje), Gregor Kobel (Borusija Dortmund), Filip Ken (RB Salcburg)

ODBRANA: Silvan Vidmer (Majnc), Fabijan Šer (Njukasl), Manuel Akandži (Mančester Siti), Niko Elvedi (Borusija Menhengladbah), Eraj Džomert (Valensija), Rikardo Rodrigez (Torino), Edmilson Fernandez (Majnc)

VEZNI RED: Granit Džaka (Arsenal), Remo Frojler (Notingem Forest), Denis Zakarija (Čelsi), Đibril Sou (Ajntraht Frankfurt), Renato Stefen (Lugano), Fabijan Frej (Bazel), Mikel Ebišer (Bolonja), Džerdan Šaćiri (Čikago), Ardon Jašari (Lucern)

NAPADAČI: Haris Seferović (Galatasaraj), Bril Embolo (Monako), Ruben Vargas (Augsburg), Noa Okafor (RB Salcburg), Kristijan Fasnaht (Jang Bojs), Fabijan Rider (Jang Bojs)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)