"E, TAMO GDE IH NAJVIŠE BOLI!" Otkriveno kako je Piksi motivisao "orlove" da izbace Ronalda i Portugalce i odvedu Srbiju na Mundijal

Novosti online

24. 10. 2022. u 18:24

SRBIJA je pobedom u Lisabonu protiv Portugalije izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, a Nikola Milenković je otkrio šta je to selektor Dragan Stojković Piksi rekao igračima u poluvremenu tog susreta.

Е, ТАМО ГДЕ ИХ НАЈВИШЕ БОЛИ! Откривено како је Пикси мотивисао орлове да избаце Роналда и Португалце и одведу Србију на Мундијал

FOTO: FSS

"Orlovi" su slavili sa 2:1 na "La Lužu" golom Aleksandra Mitrovića u finišu susreta. Fudabler Fiorentine se prisetio te utakmice, ali pričao je i o očekivanjima na Mundijalu u intervjuu za banjalučki "ATV".

- Bliži se Svetsko prvenstvo i ta mala doza adrenalina i euforije polako raste. Mi smo sada fokusirani na svoje klupske sezone, ali uvek u "malom mozgu" stoje misli o Svetskom prvenstvu. Odigrali smo sjajne kvalifikacije i biti prvi u grupi sa Portugalijom je velika stvar. Pogotovo, pobediti ih Lisabonu je velika stvar. Ponosni smo na to kako smo odigrali kvalifikacije, ne samo zbog prvog mesta u grupi, nego i zbog načina na koji smo stizali do pobeda. Nadam se da ćemo tako nastaviti i na Svetskom prvenstvu - počeo je razgovor štoper "viole".

"Piksi nam je doneo veru"

Mnogi su već dosta puta pričali o tome koliko je selektor Stojković podigao reprezentaciju i koliko Srbija igra lepo za oko.

- Dragan Stojković nam je doneo veru, pobednički mentalitet i taj sportski bezobrazluk koji je i on sam imao kada je bio igrač. Doneo nam je toliku veru, da smo svi redom verovali u plasman na Svetsko prvenstvo. Na poluvremenu utakmice sa Portugalijom kako je ko ulazio u svlačionicu tako je govorio: "Mi pobeđujemo danas!" To nam je svima bilo u glavama i na kraju smo to ostvarili. Doneo nam je i lepršavu pas igru u kojoj igrači mnogo više mogu da iskažu svoj potencijal i kvalitet.

FOTO: M. Vukadinović

On je takođe otkrio i šta je rekao ekipi posle remija sa Kristijanom Ronaldom i drugovima u Beogradu.

- Nakon remija u Beogradu, mister Stojković je rekao: "Pobedićemo ih u Lisabonu. Tamo gde ih najviše boli." Do Lisabona smo imali još dosta utakmica, ali selektor je već tada imao viziju i video je unapred neke stvari - zaključio je Milenković.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo igra se od 20. novembra do 18. decembra, a Srbija se nalazi u grupi sa Brazilom, Švajcarsko i Kamerunom, a prvi meč "orlovi" igraju 24. novembra protiv "karioka".

BONUS VIDEO: PREDSTAVLjAMO STADIONE ZA SP 2022: Ahmad bin Ali stadion izgrađen na temeljima srušenog

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)