HAOS PRED KATAR! SELEKTOR PORTUGALA OSUĐEN: Zajedno sa suprugom oštetio državu za milione

Novosti online

10. 10. 2022. u 21:24

PORTUGALSKI Arbitražni sud proglasio je krivim selektora fudbalske reprezentacije ove zemlje Fernanda Santoša zbog utaje poreza, prenosi "RMC Sport".

ХАОС ПРЕД КАТАР! СЕЛЕКТОР ПОРТУГАЛА ОСУЂЕН: Заједно са супругом оштетио државу за милионе

FOTO: N. Paraušić

Lokalni mediji navode da je Santoš primao platu od Fudbalskog saveza Portugalije (FPF) preko kompanije "Femakosa". Ovu kompaniju je osnovao Santoš sa svojom suprugom Giljerminom.

Selektor Portugalije je uspeo da umanji porez, ali ne na legalan način, zbog toga što je platu od FPF-a dobijao preko svoje kompanije.

Portugalski Arbitražni sud je odlučio sa Santoš i njegova supruga Giljermina moraju da vrate 4,5 miliona dolara u državni budžet zbog izbegnutih poreza i kazni. Sud je kaznio i FS Portugalije zbog saučesništva.

Santoš je izjavio pre sudom da je bio vlasnik kompanije "Femakosa" i pre nego što je postao selektor Portugalije. On je dodao da je tek posle konsultacija sa advokatima odlučio da prima platu preko svoje kompanije.

Selektor Portugalije je naveo i da će, bez obzira što smatra da je nevin, postupiti po odluci suda i vratiti novac u državni budžet.

Santoš (67) je od 2010. do 2014. godine vodio selekciju Grčke. On je potom preuzeo Portugalijom, a sa ovom selekcijom bio je šampion Evrope 2016. godine.

Bonus video: Kad hiljade mališana iznenadi fudbalere Radničkog u Nišu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)