KAD "ZBOGOM" DOĐE NA RED: Lionel Mesi zvanično najavio svoj poslednji ples

Novosti online

06. 10. 2022. u 17:53

LIONEL Mesi je i sam znao da će, pre ili kasnije, ovaj dan morati da dođe.

КАД ЗБОГОМ ДОЂЕ НА РЕД: Лионел Меси званично најавио свој последњи плес

FOTO: AP

Dan u kome je obavestio javnost - da uskoro završava karijeru. Reprezentativnu, toliko je sada bio spreman da otkrije.

Čudesni argentinski fudbaler je, u razgovoru sa novinarom Sebastijanom Vinjolom, istakao da će mu Mundijal u Kataru biti poslednji koji će odigrati u životu.

- Ovo će biti moje poslednje Svetsko prvenstvo. To je sigurno. Odluka je doneta - rekao je "Leo".

Klupska karijera će, verovatno, potrajati još koju sezonu, jer se 2023. očekuje da Mesi odluči da li ostaje u Pari Sen Žermenu ili se, za kraj, vraća u "svoju" Barselonu, u kojoj je i izrastao u jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Što se Argentine tiče, za nju je 35-godišnji Mesi odigrao čak 164 meča i dao 90 golova, a oba ta podatka predstavljaju nacionalne rekorde.

Drugi po broju takmičarskih nastupa je Havijer Maskerano sa 147, a treći njegov imenjak Zaneti sa 145.

Što se tiče pogodaka, Mesi je daleko ispred drugoplasiranog Gabrijela Batistute koji je postigao 56 golova, a legendarnog Dijega Maradonu je maltene trostruko nadmašio, jer je čuveni as zastao na samo 34 pogotka u periodu od 1977. do 1994.

Ipak, Lionel Mesi i pored brojnih trofeja koje je osvojio u klupskim nadmetanjima (primera radi, četiri puta je podizao pehar namenje pobedniku Lige šampiona), s Argentinom nije uspeo da pokori planetu.

Najbliži tome je bio 2014, kada je u finalu Mundijala Nemačka u produžetku utakmice s Argentinom u Rio de Žaneiru došla do 1:0  golom Marija Gecea.

Mesi je, sa četiri gola na tom turniru, bio proglašen za najboljeg igrača pomenutog šampionata planete, ali mu je mundijska titula izmakla. Nada se da će osvojiti na kraju reprezentativne karijere, u Kataru.

A tamo će, na Svetskom prvenstvu koje traje od 20. novembra do 18. decembra, Argentina najpre biti u grupi C, u kojoj su još i Saudijska Arabija, Meksiko i Poljska. Ta grupa se na početku nokaut faze Mundijala u Kataru ukršta s grupom D, u kojoj su Francuska, Australija, Danska i Tunis.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)