MUNDIJAL OVO NE PAMTI: Selektor Hrvatske peške krenuo na 130 kilometara dug put, ljudi ga sreću i ne mogu da veruju da to stvarno radi (FOTO)

Novosti online

03. 10. 2022. u 16:33

HRVATSKA ima velike ambicije na Svetskom prvenstvu u fudbalu, koji se u Kataru održava od 20. novembra do 18. decembra, a psihički potpuno pripremljen za novi juriš na mundijalsku titulu želi da bude i selektor "vatrenih".

МУНДИЈАЛ ОВО НЕ ПАМТИ: Селектор Хрватске пешке кренуо на 130 километара дуг пут, људи га срећу и не могу да верују да то стварно ради (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Drugačije i ne može da se objasni vest koju je danas objavila "Slobodna Dalmacija", a koja glasi ovako:


"Zlatko Dalić, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, krenuo je u nedelju iz rodnog grada Livna na 130 kilometara dugo hodočašće peške prema Međugorju.


Dalić je s trojicom prijatelja krenuo iz Livna, te se nakratko zadržao u mestu Prisoju na Buškome jezeru gde je razgovarao s prolaznicima koji su želeli da se fotografišu s njim.


Nakon Prisoja, Dalić je s prijateljima peške nastavio u pravcu vetroparka ‘Mesihovina‘ te je odlučio da prenoći nedaleko od granice opštine Tomislavgrada i Posušja".


Pomenuti portal javlja da je Dalić "i ranije peške išao ka Međugorju" (lokalitet za koji je Vatikan 12. maja 2019. dao rimo-katolicima blagoslov da tamo mogu na hodočašće), dok Slobodna Dalmacija još za selektora Hrvatske dodaje i da "dok vodi fudbalsku reprezentaciju - uvek u ruci ima krunicu (brojanicu)". 

S kim Hrvatska igra na Svetskom prvenstvu u fudbalu?

Hrvatska će na Mundijalu igrati protiv Maroka, Kanade i Belgije, a ta grupa se na startu nokaut faze Svetskog prvenstva ukršta sa grupom u kojoj su Španija, Nemačka, Kostarika i Japan.

Podsetimo, u finalu prošlog šampionata planete, Hrvatska je u Moskvi poražena od Francuske sa 4:2, što je bio najveći uspeh "vatrenih" u istoji, a prethodni je bio treće mesto pod komandnom palicom Miroslava Ćire Blaževića 1998.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)