SRBIJA SKAČE NA LISTI FAVORITA: Orlovi sada među deset najozbiljnijih kandidata za titulu u Kataru

Tanjug

29. 09. 2022. u 14:18

FUDBALSKA reprezentacija Srbije značajno je popravila svoj položaj na listi favorita za Mundijal, posle pobeda nad Švedskom i Norveškom u završnici Lige nacija.

СРБИЈА СКАЧЕ НА ЛИСТИ ФАВОРИТА: Орлови сада међу десет најозбиљнијих кандидата за титулу у Катару

FOTO: FSS

Srbija deseti favorit za osvajanje SP u Kataru


Orlovi su do pre nekoliko dana bili svrstavani oko 15. mesta na listi favorita za osvajanje Mundijala, a sada su, prema pisanju uglednog "Gardijana", deseti.

- Dva meseca pre početka SP u Kataru većina reprezentacija, koje će tamo igrati, odradile su poslednje pripremne utakmice. Ko su favoriti za osvajanje titule? - navodi se u analizi britanskog lista.

"Gardijan" tvrdi da je Brazil prvi favorit za osvajanje Mundijala, a potom slede Argentina, Španija, Holandija, Nemačka, Danska, Francuska i Hrvatska.

- Optimizam Srbije čini se opravdanim. Oni su u izvanrednoj formi, a pobede nad Švedskom i Norveškom ukazuju na to da je selektor Dragan Stojković negovao zrelost i balans kako bi upotpunio njihov nesumnjiv duh. Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su pogađali u metu u Oslu, a prvi je postigao het-trik protiv Švedske. Teška grupa u Kataru ne bi trebalo da ih plaši - navodi britanski list.

Mundijal će biti održan od 20. novembra do 18. decembra u Kataru, a Srbija će biti u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Švajcarska je 11. favorit za osvajanje Mundijala, a Kamerun 27.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MNOGI GA OSUDILI, MEMEDOVIĆ TRAŽIO IZVINJENJE: Kako je Bogdanović pravdao oštre reči o ŽENAMA FUDBALERA - U životu sam imao tri autoriteta