EUFORIJA MUNDIJALA HVATA SRBIJU: Pehar namenjen pobedniku Svetskog prvenstva izazvao ogromnu pažnju u našoj zemlji

S. RAJIĆ

21. 09. 2022. u 20:52

DUH i groznica Mundijala, koji počinje za manje dva meseca u Kataru, već su počeli da "drmaju" naciju.

ЕУФОРИЈА МУНДИЈАЛА ХВАТА СРБИЈУ: Пехар намењен победнику Светског првенства изазвао огромну пажњу у нашој земљи

FOTO: S. R.

Pehar namenjen pobedniku Svetskog prvenstva u fudbalu, koji je u protekla dva dana bio u našoj zemlji, izazvao je veliko intresovanje. Izložen u jednom beogradskom tržnom centru, predstavljao je jednistvenu priliku da mnogi izbliza vide "sveti gral" najvažnije sporedne stvari na svetu.

Zato, kolona zaljubljenika u "bubamaru" koji su čeznuli za fotografijom i uspomenom za čitav život sa "Zlatnim globusom", bila je ogromna od jutarnjih časova. Mlado, staro, strpljivo je čekalo u redu, uglavnom obučeni u dresove naših najpopularnijih igrača, poput Mitrovića, Tadića, Vlahovića... ali i u trenerke sa natpisom "Srbija". Najmlađi, u pratnji roditelja, uopšte nisu bili u žurbi da li će stići na prvi čas u popodnevnoj smeni, dok se sigurno i bežalo iz škole, jer je juče bila jedinstvena prilika koja se pruža jednom u četiri godine, ako ne i duže.

GROZNICA Navijači su strpljivo čekali da se slikaju sa "Zlatnim globusom"/FOTO: S. R.

Svi navijači se nadaju da ovo neće biti jedina poseta trofeja Srbiji. Očigledno je da se entuzijazam selektora Dragana Stojkovića Piksija proširio i kao virus inficirao mnoge u zemlji, pa je vera da će "boginja" biti u rukama naših repezentativaca 18. decembra, posle finala, a zatim se i ponosno "šeputiri" ulicama Beograda, pred novogodišnje praznike.

Osim glavnog eksponata, koji je naravno ukrao šou, upriličen je čitav niz aktivnosti u kojima se moglo uživati kada nije bilo gužve. Ovo je bila prilika za igranje igrice FIFA, postavljeni su bili stolovi i za stoni fudbal, štand na kojem je bilo moguće držati i slikati se sa zvaničnom loptom SP "al rihlom", ali i šutirati penale na improvizanovom ekranu.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)