VELS IDE U KATAR: Bejl uz pomoć Jermolenka odveo zmajeve na Mundijal posle 64 godine (VIDEO)

Novosti online

05. 06. 2022. u 20:19

EVROVIZIJA se nije ponovila na fudbalskom terenu. Fudbaleri Velsa poslednji su putnik na Mundijal u KAtar sa Starog kontinenta pošto su u zaostaloj utakmici evropskog baraža kao domaćini savladali selekciju Ukrajine sa 1:0.

ВЕЛС ИДЕ У КАТАР: Бејл уз помоћ Јермоленка одвео змајеве на Мундијал после 64 године (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Spekulisalo se prethodnih dana da će FIFA i UEFA učiniti sve da poguraju Ukrajinu na završnicu Svetskog kupa, kako bi iskazali simpatije zbog vojne operacije koju u ovoj zemlji protiv nacista vrši Rusija, ali to se nije ostvarilo, pobedio je fudbal i bolja ekipa zasluženo ide dalje.

Jedini gol na utakmici pao je u 34. minuti kada je Garet Bejl izveo slobodan udarac, a Jarmolenko je nespretno skrenuo loptu u svoj gol u najboljoj nameri da otkloni opasnost.

Vels je jedini put na Mundijalima učestvovao 1958. u Švedskoj kada je ekipa predvođena tadašnjom zvezdom evropskog fudbala Džonom Čarlsom zauzela peto mesto posle minimalnog poraza u četvrtfinalu od potonjih šampiona Brazila. Jedini gol na toj utakmici postigao je Pele kome je to bio prvi pogodak na Svetskim kupovima.

Vels će u KAtaru igrati u grupi B sa selekcijama Engleske , Irana i SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)