ROLAN GAROS NEĆE KAO VIMBLDON: Rusi i Belorusi mogu na drugi grend slem sezone

Novosti online

27. 04. 2022. u 18:37

IAKO je prethodnih dana teniska javnost strahoval da bi posle Vimbldona i Rolan Garos mogao da sppusti rampu na učešće teniserkama i teniserima iz Belorusije i Rusije, francuski RMC sport saznaje da su organozatori drugog grend slema sezone doneli odluku da ne sprovode nikakve zabrane.

РОЛАН ГАРОС НЕЋЕ КАО ВИМБЛДОН: Руси и Белоруси могу на други гренд слем сезоне

FOTO: AP

Nakon što je Vimbldon odlučio da "spusti" rampu za Ruse i Beloruse i zabrani im učešće na svom turniru, postavljalo se pitanje da li će se s tim pokrenuti domino efekat.

Prema pisanjima francuskog "RMC sporta" - neće. Teniseri i teniserke koji dolaze iz ovih zemalja biće slobodni da učestvuju i jedini faktor koji će odlučivati je renking kako je to bilo i do sada.

Postojala je bojazan da je odluka o zabrani već bila doneta i da sse samo čeko kraj predsedničkih izbora u Francuskoj kako bi ona bila objavljena, ali po svemu sudeći je razum ipak pobedio.

A možda su se organizatori Rolan Garosa samo uplašili kazne koja čeka Vimbldon posle sramne odluke da zabrani Rusima i Belorusima nastup.

U svakom slučaju, ovo je vest koja će obradovati Arinu Sabalenku, Danila Medvedeva, Andreja Rubljova, Karena Hačanova i druge ruske i beloruske zvezde belog sporta, ali i sve iskrene fanove tenisa.

BONUS VIDEO - Druženje Novaka Đokovića sa navijačima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)