OVO NISU OČEKIVALI: FIFA naredila rivalu Srbije, Brazilu, da pred Mundijal igra sa Argentinom

Novosti online

22. 04. 2022. u 22:19

PREKINUTA utakmica između Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ne samo da će morati da se odigra, već je FIFA odredila i prilično neobičan termin za nju.

ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: ФИФА наредила ривалу Србије, Бразилу, да пред Мундијал игра са Аргентином

FOTO: EPA

Podsetimo, samo što je počeo duel ovih južnoameričkih rivala 5. septembra 2021. u Sao Paolu, u sedmom minutu su predstavnici brazilskih zdravstvenih vlasti i federalne policije upali na teren kako bi priveli trojicu Argentinaca koji su prekršila zdravstvene "korona-protokole".

Brazilske vlasti ranije su bile odredile obavezni karantin za argentinske fudbalere koji igraju u Velikoj Britaniji koja je tada bila žarište novog soja koronavirusa. A onda su, na očigled celog sveta, prekinule jedno od najvećih rivalstava u svetu fudbala, da bi "prekršioce propisa (pravo s terena) uhapsili".

I, iako do klasičnog odlaska u zatvor nije bilo, izrečene su potom određen kazne (Argentinci Martinez, Romero, Lo Selso i Buendija suspendovani su na dve utakmice zbog laganja u vezi sa karantinom u Engleskoj), zatim su i jedna i druga reprezentacija prošle na Mundijal, ali - FIFA im je danas naredila da prekinuti meč ipak moraju da odigraju.

I to 22. septembra 2022.

Prilično je čudan taj termin, jer ovogodišnji Mundijal u Kataru počinje nepuna dva meseca kasnije, 21. novembra. Sam Brazil 24. novembra igra svoj prvi meč na tom šampionatu sveta, protiv reprezentacije Srbije.

Podsetimo, pored ove dve selekcije, u grupi G su još i Švajcarska i Kamerun, dok je Argentina u grupi C zajedno sa Meksikom, Poljskom i Saudijskom Arabijom.

Bonus video: Neobična soba na Mundijalskom stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)