PIKSI PUN HVALE NA RAČUN VLAHOVIĆA: Dušan je impresivan napadač, radi neverovatne stvari

Novosti online

12. 05. 2021. u 16:52

DUŠAN Vlahović oduševljava sve igrama koje pruža ove sezone. Jedan od onih koji je nahvalio srpskog napadač je selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi.

ПИКСИ ПУН ХВАЛЕ НА РАЧУН ВЛАХОВИЋА: Душан је импресиван нападач, ради невероватне ствари

FOTO: M. Vukadinović

Piksi je boravio u Veroni i italijanski mediji su iskoristili tu priliku da sa njim popričaju o Dušanu Vlahoviću koji je jedan od glavnih tema svih novina na "čizmi".

- Gledao sam utakmicu protiv Lacija na televiziji i oduševio se s njegova dva gola. Vlahović je potvrdio da se nalazi u jako dobrom momentu. Postao je pravi golgeter, s ta dva gola Laciju ispisao je istoriju. Zaista je impresivan napadač, postigao je isti broj golova kao Lukaku, iako igra u timu koji nije među pet na tabeli. Zbog toga morate da mu udelite kompliment, jer radi nešto neverovatno - počeo je priču Stojković.

Jedno od pitanja upućeno selektoru Srbije bilo je u kom aspektu igre je 21-godišnji napadač najviše napredovao.

- Pre svega želim da podvučem koliko zrelo pristupa svakoj utakmici, uprkos njegovim mladim godinama. To je jako dobro za njegovu budućnost. Stoji s obe noge čvrsto na zemlji i razume kako se ponaša veliki fudbaler.

Novinare je interesovalo da li ga je Vlahović poslušao i smanjio vreme koje provodi na društvenim mrežama.

- To sam govorio za mlade generalno. Živimo u svetu gde društvene mreže oduzimaju mnogo vremena, a kada si mlad i želiš da uradiš nešto veliko za sebe, klub i navijače, onda fudbal mora da bude na prvom mestu.

Piksi je otrkio i kakav je utisak sjajni golgeter ostavio na njega kada su se videli u martu.

- Upoznao sam ozbiljnog, profesionalnog momka. Kada sam ga upoznao pitao sam ga kako mu je u Fiorentini, a onda sam mu rekao da mora da nastavi da postiže golove jer će mu u suprotnom klub ispasti iz lige. Stvari koje sam video da radi u tih nekoliko zajedničkih treninga ne rade ni mnogo stariji igrači od njega. To znači da je maksimalno fokusiran na svoj posao. Najvažnije je da ostane takav, jer ako bude poleteo napraviće sebi problem.

Stojković je na trenerskom debiju za Srbiju u stratnu postavu uvrstrio Vlahovića. Upitan je i zašto je to uradio?

- Novinari su bili iznenađeni kada su videli moj izbor, kako sam stavio Vlahovića ispred Mitrovića, koji je naš najbolji strelac u istoriji reprezentacije. Ali, Vlahović je njegov nivo. Čim sam postao selektor Srbije razmišljao sam o tome kako ću da ga stavim od prvog minuta u prvom meču. Možete da mi verujete, a i ne morate, ali je zaista tako - kaže Stojković i dodaje:

- To sam uradio zato što je proživljavao momente izvanredne forme, zaista sam verovao u njega. Volim moderan fudbal i volim kada igrači razmišljaju pametno, a on je jedan od njih. Kreće se kako bi otvorio prostor saigračima, žrtvuje sebe za tim, a sada ima mnogo samopouzdanja i postiže golove s lakoćom. On je pravi bombarder. Posle trijumfa svi u Srbiji su me pohvalili zbog odluke, ali to vam je uvek tako, a-ha-ha.

GOLGETER Dušan Vlahović u dresu reprezentacije Srbije/FOTO: AP/Tanjug

Otkrio je da je Vlahovića gledao kad je debitovao za Partizan sa 16 godina.

- Gledao sam ga kada je debitovao u dresu Partizana s 16 godina. Čim sam ga video pitao sam saradnike ko je taj momak. Oduševio me je snažnom levicom i kretnjama koje je pravio. A onda sam otišao u inostranstvo svojim poslom i video sam kasnije da je otišao u Fiorentinu.

Svi u klubu iz Firence uživaju u golovima i igrama mladog napadača, ali još uvek traje neizvesnost oko njegovog ostanka na "Artemio Frankiju".

- Fiorentina mora da uradi sve da ga zadrži i produži ugovor. Biće to najbolja investicija za njih. Fiorentina s njim ne može ništa da izgubi.

Slična situacija je i sa Nikolom Milenković za koga se nekoliko prelaznih rokova u nazad priča da bi mogao da napusti "violu".

- Još jedan sjajan igrač. Pantaleo Korvino je uradio zaista dobar posao u Fiorentini. Milenković je jedan od nosilaca igre naše reprezentacije i verujem da će biti jako teško zadržati ga. Verujem da će biti prodat ako bude došla prava cena. Firenca je postala njegov drugi dom, ali s klubom će morati da odluči o svojoj budućnosti.

Novinari su za kraj pitali Piksija da li u budućnosti mesta u reprezentaciji može da bude za levog beka Aleksu Terzića koji je ovu sezonu proveo na pozajmici u Empoliju.

- On je mlad momak i još jedna dobra investicija kluba. Gledao sam njegov poslednji meč u dresu Empolija. Treba mu samopouzdanje da bi igrao u inostranstvu. Vidim blistavu budućnost kod njega. Hajde da sačekamo sledeću sezonu i vidimo gde će da igra - zaključio je Stojković.

Podsetimo, Srbija je pod vođstvom Piksija u prva tri kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo osvojila sedam bodova.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna