STANOJEVIĆ PRED ČUKARIČKI: Voleo bih da neki mladi igrač i ovog puta reši meč

Novosti online

08. 05. 2021. u 15:23

TRI kola ostala su do kraja fudbalske Superlige Srbije, a trener Partizana odlučio je da u finišu sezone šansu pruži mladim igračima.

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД ЧУКАРИЧКИ: Волео бих да неки млади играч и овог пута реши меч

Foto: M.Vukadinović

U prošlom kolu priliku da debituje dobio je Nikola Terzić, a pred sutrašnju utakmicu protiv Čukaričkog (16.30), šesf stručnog štaba crno-belih najavio je šansu za još dvojicu mladih fudbalera.

Istakao je da bi voleo da neki mladi igrač reši meč - kao što je to Štulić uradio jesenas protiv "brđana" (1:0).

- Štulić igra promenljivo, kao svi mladi igrači. Ne znamo u kakvom će stanju biti za ovaj meč. Imamo još mladih igrača kojima želimo da damo šansu, tu su Baždar, Milovanović. Videćemo da li će neko od njih debitovati. Milovanović je već trebalo da dobije priliku, ali se lakše povredio. Voleo bih da neki mladi igrač i ovog puta reši meč - rekao je Stanojević.

Pretnju odbrani Partizana mogao bi da predstavlja bivši igrač kluba iz Humske Đorđe Jovanović. Jedno od pitanja upućeno Stanojeviću bilo je da li postoji šansa da se napadač Čukaričkog vrati u klub u kojem je ponikao.

- Jednog dana ko zna šta će biti. Jovanovića izuzetno cenim, dosta je napredovao, uozbiljio se, profesionalniji je. Pa, zašto da ne, meni se sviđa. Tu su i Docić, Mijailović... Čukarički ima respektabilan tim i ne preti nam opasnost samo od njih. Poštujemo Čukarički, visoko je kotiran duže vreme, treći je ili četvrti. Sećamo se utakmice na našem stadionu, dobili smo ih u poslednjim minutima, ali od tada smo podigli formu. Mislim da će biti dobar meč.

U petak su crno-beli uradili bitan posao - otkupljen je Filip Holdender od švajcarskog Lugana.

- Zadovoljan sam što ga je Partizan otkupio. Filip se dobro pokazao, pogotovo što ne igra na svojoj poziciji. On nije klasičan napadač, bočni je igrač, ali je postigao dosta golova, ima veliki uticaj na našu igru. Prezadovoljan sam njim u svakom smislu.

Strateg Partizana je priznao da će zbog njega navijati za Mađarsku na predstojećem Evropskom prvenstvu.

- Naravno da ću navijati zbog njega, jer nemamo priliku da neko drugi iz naše lige igra na Evropskom prvenstvu. Zadovoljstvo nam je što će nas Holender reprezentovati.

Kada je kadrovska situacija u pitanju protiv tima sa Banvog brda bi mogao da zaigra Lazar Marković.

- Suma je počeo da trenira, nije u ritmu, ali do finala Kupa će biti. Videćemo da li će biti i sutra u konkurenciji za tim. A, Lazar Marković je kraće vreme bio van stroja, tako da će on sigurnio biti u ritmu za finale - zaključio je Stanojević.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)