ENGLESKO FINALE LIGE ŠAMPIONA: Čelsi u Londonu bolji od Reala, "plavci" zakazali duel sa Mančester sitijem (VIDEO)

Novosti online

05. 05. 2021. u 20:50 >> 22:54

FUDBALERI Čelsija plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su pobedili Real Madrid u revšu sa 2:0 na "Stamoford Bridžu".

ЕНГЛЕСКО ФИНАЛЕ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Челси у Лондону бољи од Реала, плавци заказали дуел са Манчестер ситијем (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Zasluženo su se "plavci" domogli meča za trofej u kojem će mu rival biti Mančester siti. Ova dva tima će odmeriti snage u finalu 29. maja na stadionu "Ataturk" u Istanbulu.

Odlično je utakmicu pripremio Tomas Tuhel koji će tako drugu godinu zaredom igrati finale Lige šampiona kao trener (prošle godine sa PSŽ-om izgubio od Bajerna).

Timo Verner je u 28. minutu doveo tim iz Londona do prednosti. Odlično je ispratio odbitak posle pokušaja Haverca i glavom zatresao mrežu rivala.

Imali su i gosti svoje prilike - dve sjajne je propustio Benzema, tačnije odlično je u tim situacijama reagovao Mendi.

U nastavku susreta jednosmerna ulica. Viđena je dominacija Čelsija, a pobedu je overio Mejson Maunt golom u 85. minutu. Treba reći da "kraljevići" nisu stvorili nijednu izglednu priliku u drugom delu meča.

Očigledno da se trenunto najbolji fudbal igra u Engleskoj. "Plavci" će imati priliku da se bore za drugi "ušati" pehar, dok Mančester siti juri prvi trofej.

Sastavi timova:

Čelsi (3-4-3): Mendi - Kristensen, Silva, Ridiger - Aspilikueta, Kante, Žoržinjo, Čilvel - Haverc, Verner, Maunt.

Real (4-3-3): Kurtoa - Naćo, Militao, Ramos, Mendi - Kros, Kazemiro, Modrić - Žunior Vinisijus, Benzema, Azar.

DRUGO POLUVREME: Čelsi - Real Madrid 2:0 (prvi meč 1:1)

90+4. MINUT - Kraj utakmice! Čelsi je u finalu!

85. MINUT - To bi trebalo da je to! Čelsi je duplirao prednost preko Mejsona Maunta. Kante je odložio loptu do Pulišića, ovaj pronašao Maunta koji je klizećim startom postigao novi gol za svoj tim.

81. MINUT - Čelsi nedozvoljava "kraljevićima" da ih ugroze. Real nije imao nijednu prvavu priliku u dosadašnjem delu drugog poluvremena.

74. MINUT - Novi pokušaj Tijaga Silve. Opet je šutirao glavom i opet nije bio precizan. Lopta je sada otišla pored gola.

66. MINUT - Neće, pa neće! Verner je povukao kontru, uposlio je Kantea koji nije pogodio iz izgledne pozicije.

Bivši saigrači - Eden Azar i Cezar Aspilikueta/Foto: EPA-EFE/Neil Hall

59. MINUT - Neverovatan promašaj Haverca. Našao se oči u oči sa Kurtoom, ali je Belgijanac nogom zaustavio udarac mladog nemačkog igrača.

53. MINUT - Fenomenalna šansa za Mejsona Maunta. Iz izgledne pozicije je tukao preko gola.

51. MINUT - Neprecizan je bio i Tijago Silva. Sjajno je skočio defanzivac Čelsija posle centaršuta Čilvela iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko prečke.

46. MINUT - Kakav početak drugog poluvremena. Veliku priliku propustio je Kai Haverc. Šutirao je glavom i pogodio prečku.

PRVO POLUVREME: Čelsi - Real Madrid 1:0 (prvi meč 1:1)

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

43. MINUT - Novi opasan napad domaćin. Maunt je prošao po levoj strani, šutirao je i bio je izblokira. U nastavku akcije pokušao je Verner, nije imao problema da tu loptu uhvati Belgijanac na golu Reala.

35. MINUT - Mendi je začarao mrežu kada Benzema šutira. Ovoga puta Francuz je tukao glavom, ali opet je čuvar mreže kluba iz Londona fantastično odbranio i odbio loptu u korner,

28. MINUT - Verner je doveo Čelsi u vođstvo! Nije uspeo malopre, ali jeste sada. Haverc je ušao oči u oči sa Kurtoom, prebacio ga je i pogodio prečku. Na loptu je natrčao nemački napadač i glavom smestio loptu u nebranjen gol.

26. MINUT - Najbolju priliku u dosadašnjem toku meča imao je Karim Benzema. Šutirao je sa nekih 16 metara, no fantastično je intervenisao Mendi.

18. MINUT - Poveo je Čelsi, ali je Timo Verner bio u ofsajdu, pa je gol koji je postigao opravdano poništen.

12. MINUT - Dva puta u jednom napadu su zapretili "plavci". Najpre je šutirao Ridiger, a ona i Maunt posle sjajnog prodora. U obe situacije odlično se istakao Kurtoa.

11. MINUT - Šutirao je iz daljine Toni Kros, ali nije bilo problema za Mendija da uhvati tu loptu.

7. MINUT - Za sada se oprezno igra na obe strane. Nema izglednih prilika u uvnodnim trenucima meča.

1. MINUT - Počela je utakmica na "Stamford Bridžu"!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a