POD LUPOM DEVET UTAKMICA: Nove sumnje u regularnost srpskog fudbala

N. I.

04. 05. 2021. u 17:22

UEFA je odavno "bacila oko" na sumnjiva dešavanja u srpskom fudbalu, a u poslednje vreme je "bacila" očigledno i oba!

ПОД ЛУПОМ ДЕВЕТ УТАКМИЦА: Нове сумње у регуларност српског фудбала

Foto: FSS

Brojne su anonimne i neke druge "dojave" u ishode utakmica u Superligi i Prvoj ligi Srbije koje su na programu danas, ali i sutra.

Konkretno, sumnja se pojavila na ukupno devet mečeva ova dva ranga takmičenja, pa komesar za integriteta Fudbalskog saveza Srbije Svetislav Đurović ima pune ruke posla kako bi na vreme upozorio čelnike i igrače pojedinih klubova da su pod posebnom lupom ljudi iz evropske kuće fudbala.

Prema najnovijim saznanjima, tokom jučerašnjeg dana poseba pažnja je bila usmerena na mečeve 35. kola Superlige: Napredak - Čukarički, OFK Bačka - Novi Pazar i Mladost - Voždovac. Pod istom lupom su i današnji meč Vojvodina - Radnički.

I to nije sve. Sumnja se i na neregularnosti pet utakmica Prve lige Srbije. Danas će specijalni posmatrači imati pune ruke posla na mečevima: Sloga - Dinamo, Dubočica - Radnički Sremska Mitrovica, Budućnost - Radnički Pirot, Trajal - Napredak i Zemun Borac.

U poslednjih nekoliko meseci se dešavaju vrlo "providne" stvari i rezultati koji su predmet istraga u UEFA, a podsećamo da su zbog nameštanja već kažnjeni prvoligaši Jagodina i Borac iz Čačka, kojima je Disciplinska komisija FSS oduzela po šest bodova i kaznila ih višemilionskim iznosom zbog neregularnosti na njihovim duelima protiv Železničara, odnosno Trajala.

Zanimljivo je da je FS Srbije nedavno na svojoj zvaničnoj internet strani uveo poseban odeljak u kojem anonimno mogu da se prijave neregularnosti u srpskom fudbalu. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024