POLICIJA UBILA BIVŠEG IGRAČA MANČESTER SITIJA: Konačno otkrivena istina o smrti Etkinsona

Novosti online

04. 05. 2021. u 16:37

Da nije bilo policijske brutalnosti, nekadašnji napadač Aston Vile Dalijen Etkinson bio bi živ, otkriveno je tokom suđenja policajcu i policajki. Oni su pre pet godina, u blizini porodičnog doma, prekomernom upotrebom sile usmrtili Dalijena Etkinsona, fudbalera u penziji.

ПОЛИЦИЈА УБИЛА БИВШЕГ ИГРАЧА МАНЧЕСТЕР СИТИЈА: Коначно откривена истина о смрти Еткинсона

Foto: Tviter

Kako je otkriveno na sudu, dvoje policajaca su primenili prekomernu silu i čak 33 sekunde koristili šoker koji je izazvao srčani udar kod nekadašnjeg fudbalera. Uz to, na njemu su bili primetni tragovi udaraca nogom, a silina je bila takva da su mu se na koži ocrtavale pertle službene obuće.

Dalijen Etkinson preminuo je 15. avgusta 2016. godine, nekoliko sati nakon prave drame koja se odvijala u porodičnoj kući.

On je došao u dom u kom je odrastao, a gde je u tom trenutku živeo njegov otac i zapretio mu da će ga ubiti. Dalijen je imao velikih problema sa psihičkim zdravljem, koji nisu adekvatno lečeni, a ocu je ispričao da je već pobio ostatak porodice. To nije bilo tačno jer su njegova braća i sestra bili živi i nisu znali za ovaj incident.

Kada je do kuće stigla policijska patrola, bilo im je lako da zaustave napad Dalijena Atkinsona, ali se tu nisu zaustavili. Prekomernom upotrebom sile izazvali su srčani udar koji je rezultirao njegovom smrću u kolima hitne pomoći, na putu do najbliže bolnice.

Tek pet godina kasnije na sudu su izneti dokazi da je elektrošok koji su upotrebili trajao čak 33 sekunde, odnosno šest puta duže nego što je bilo potrebno. Da su ostali u granicama profesionalnosti, nekadašnji igrač Mančester sitija, Aston Vile, Real Sosijedada, Fenerbahlčea, Meca i brojnih drugih klubova danas bi bio živ!

Profesionalna karijera Etkinsona trajala je od 1985. do 2001. godine, a osim Engleske, Španije, Francuske i Turske igrao je i u Aziji, za Al-Itihad iz Džede i dva tima iz Južne Koreje. Stigao je do dresa B reprezentacije Engleske, a važio je za miljenika navijača tima iz Birmingema.

U periodu nakon završetka karijere Dalijen je imao ogromnih problema sa srcem i bubrezima. Na njegovo psihičko zdravlje uticale su i dugogodišnje dijalize koje je morao da posećuje kao bubrežni bolesnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici