OSTALO JE JOŠ NEKOLIKO TURNIRA : Troicki objavio da završava igračku karijeru

Novosti online

28. 04. 2021. u 21:57

VIKTOR Troicki završava igračku karijeru.

ОСТАЛО ЈЕ ЈОШ НЕКОЛИКО ТУРНИРА : Троицки објавио да завршава играчку каријеру

foto: EPA

Troicki će zauvek će ostati upamćen po onom trijumfu koji nam je doneo u finalu Dejvis kupa sa Francuskom u Beogradu pre više od decenije.

Trenutno radi kao selektor srpskog nacionalnog tima, a i dalje je zvanično aktivan igrač. Njegova igračka karijera biće gotova već ove kalendarske godine.

- Sportski veteran sam već uveliko. Polako završavam karijeru, uskoro, plan je da odigram još par turnira. Pomirio sam se da završavam ove godine. Prebacujem se na druge poslove vezano za sport, ali više kao profesionalni trener. Radujem se tom nekom novom zadatku, novim izazovima i nadam se da će to proteći kako treba. Ovo mi je prvo predavanje na Alfa univerzitetu, ne osećam se kao da sam nešto kompetentan da predajem, ali čisto bih da podelim moja iskustva, priču, a i završio sam taj univerzitet. Čast mi je što sam došao ovde da mlađima prenesem iskustva i sve što sam prošao kroz karijeru – istakao je Troicki za Objektiv.

Upitan je i kako gleda poziciju Srbije na teniskoj mapi sveta. 

- Jedan turnir je garantovan da ostaje. Uzeta je licenca za svaku godinu, a za ovaj drugi smo iskoristili promenu datuma Rolan Garosa koja je ostavila praznu nedelju. Aplicirali su gradovi koji su bili u mogućnosti, i eto, na našu sreću, Beograd je dobio taj turnir. Neće ga biti svake godine. Ali ova dva turnira su neverovatna stvar za naše igrače, da mogu da igraju kod kuće. Utisci sa ovog prvog su bili sjajni, iako nas je vreme malo mučilo, ali sve je dobro organizovano. Pogotovo stranci su bili zadovoljni. Kažem, lepa prilika za mlađe kao što je Hamad da igraju sa najboljima na svetu. Jedva čekamo sledeći turnir u maju. – zaključio je Troicki

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)