"ON JE IZDAJNIK I JUDA" Anjeliju preti tužba jer je Seriju A ostavio bez 1, 2 milijarde evra vrednog ugovora

Novosti online

23. 04. 2021. u 16:35

GAZDA Juvenrtusa i drugi čovek nesuđene Super lige Evrope Andrea Anjeli mogao bi uskoro da se nađe u ozbiljnom problemu, jer protiv njega se sprema tužba od strane klubova Serije A.

ОН ЈЕ ИЗДАЈНИК И ЈУДА Ањелију прети тужба јер је Серију А оставио без 1, 2 милијарде евра вредног уговора

foto: EPA

Kako piše ugledna milanska Gazeta delo Sport, Anjeli je bio jedan od članova komisije, zajedno sa De Laurentisom iz Napolija, Fijengom iz Rome, Fenučijem iz Bolonje i Kampokijom iz Udinezea, koja je pregovarala sa investicionim fondom CVC Kapital Partners o "ubrizgavanju" 1,2 milijarde evra u prvi razred italijanskog fudbala.

Međutim, upravo je Anjeli prekinuo razgovore u poslednjem trenutku jer je promenio ploču, posle čega je ceo projekat propao.

Razlog Anjeljevog miniranja je taj što je pomenuti investicioni fond želeo u dogovor da ubaci klauzulu po kojoj bi se klubovima zabranio izlazak iz Serije A i ulazak u neko novo takmičenje, jer bi toznačajno smanjilo vrednost lige.

Zbog toga, klubovi su spremni da pokrenu tužbu protiv Anjelija. Podsetimo, prvi čovek Torina Urbano Kairo nazvao je Anjelija “izdajnikom“ baš zbog propasti ove investicije.

- Izgleda da je on znao sve o Superligi još 10. januara. Pitao sam ga: ’Da li imaš obraza da izađeš pred ostatak lige kada si nam sabotirao pregovore oko televizijskih prava, znajući da ćeš hteti da pobegneš u Superligu’. I dalje mi nije jasno kako je mogao da pregovara nešto u naše ime, kada je znao da želi da ide u drugo takmičenje. On je izdajnik, on je Juda - izjavio je Kairo.

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije