PROSINEČI ODUŠEVIO DELIJE: Zvezda je najveći klub, svidelo se to nekome ili ne

Novosti online

23. 04. 2021. u 10:52

Legendarni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki ostaće zauvek miljenik navijača Crvene zvezde pošto je bio jedan od ključnih igrača u generaciji koja je 1991. godine postala prvak Evrope.

ПРОСИНЕЧИ ОДУШЕВИО ДЕЛИЈЕ: Звезда је највећи клуб, свидело се то некоме или не

Foto: M.Vukadinović

Bliži se uskoro 30. godišnjica od najvećeg uspeha srpskog fudbala i sa svakim novim danom sve je jasnije da će taj uspeh jako teško bilo ko ponoviti, a sa tom ocenom slaže se i "Žuti" koji podseća da se fudbal u međuvremenu mnogo promenio.

- Kao prvo, nisi smeo ići u inostranstvo do 28 godine, sav kvalitet ostajao je u Jugoslaviji. Zvezda je bila najveći klub, svidelo se to nekome ili ne, mogla je kupiti ili dovesti koga je htela, tako da se četiri godine pravila ta ekipa. Možda se nije išlo na to da se osvoji, ali bar da se parira najvećima - rekao je Prosinečki za "Podkest Inkubator". 

Sem crveno-belih i Steaue niko se iz istočne Evrope nije popeo na krov sveta, a popularni "Žuti" sumnja da će iko ponoviti taj uspeh.

- Mislim da će teško bilo ko sem Steaue ili Zvezde osvojiti Ligu šampiona. Što se tiče celog istočnog bloka teško da će iko, čak i Rusi, kojih ima toliko, biti blizu da osvoje Ligu šampiona. Stvorena je generacija koja nije razmišljala da će osvojiti, ali utakmica po utakmica i vidiš da si dobar. Na kraju, mora biti malo sreće i kad to imaš - to je i to - dodao je legendarni fudbaler.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna